Større enn noe annet

Større enn noe annet

- Uansett hva som har skjedd i livet mitt, av godt og ondt, har alltid Gud vært ved min side. En god venn som aldri svikter. 

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

Jeg har vært kristen hele mitt liv. Dette farger alt hva jeg er i dag. Min identitet er så nært knyttet til det å være kristen, at jeg ikke klarer å forestille meg et liv uten Jesus. Det virker bare tomt.

Denne vennen har jeg i Jesus»

For meg har  Jesus alltid vært en god følgesvenn. Etter å ha flyttet 10+ ganger i livet mitt, er Jesus det eneste faste som har vært der hele tiden. Stadige oppbrudd fra det som var kjent, for så å komme til en ny plass, har ført til at jeg alltid har ønsket meg en bestevenn. En venn som alltid ville være der, en som jeg kunne gå sammen med i barnehage, på skole og på videregående. En som kjente meg ut og inn. Det har tatt meg mange år å innse at denne vennen har jeg i Jesus, og det er nok bare i Ham den vennen kunne ha blitt så fullkommen. Dette har ført til at mitt favorittvers er:

“Eg er Alfa og Omega, seier Herren Gud, han som er og som var og som kjem, den Allmektige” (Joh Åpb 1:8)

Det hadde ikke vært så godt uten Jesus ved min side»

Dette verset har  alltid vært min store trøst. Uansett hva som har skjedd i livet mitt, av godt og ondt, har alltid Gud vært ved min side. En god venn som aldri svikter, men som hjelper og er konstant. I fjor jobbet jeg som ettåring og de gangene jeg talte over dette verset sluttet jeg ofte med å si:

“Etter 20 år her på jorden har jeg opplevd mye forskjellig, og jeg kan love dere én ting, det hadde vært mye verre uten Jesus! Av alt det vonde jeg har opplevd: Å være lei seg, føle seg ensom eller miste noen du er glad i. Det hadde vært så mye verre uten Jesus ved min side. Og av alt det gode jeg har opplevd: Alle mine venner, en god familie og å være forlovet. Det hadde ikke vært så godt uten Jesus ved min side.”

Jeg får lov til å bare ta imot»

Men å bare  se på Jesus som en god venn, det blir for smått. Han er også min Herre og frelser. Mine egne ønsker kommer så lett i veien, og av og til blir det vanskelig å huske påatjeg vil legge mitt liv i Guds hender. Heldigvis er Han kjent for å tilgi de som gjør feil. Og med det kommer vi inn på det viktigste Jesus er for meg.

Det er en klisjé, men det er også sannheten. Gud elsker meg så høyt at Han kom til jorden, døde og stod opp igjen for meg, og tok alle mine synder bort. Den tryggheten man finner i de ordene er større enn noe annet. Å vite at mine synder (som det er mange av) er tilgitt og at jeg kan stå skyldfri fremfor Guds trone på dommens dag, er helt utrolig. Det er så stort at jeg ikke forstår det. Heldigvis er ikke frelsen avhengig av min forståelse av den, frelsen er gitt ved nåde og jeg får lov til å bare ta imot.

Foto: Privat