Suksess måles i tall

Suksess måles i tall

Å regne på tall er ikke alltid noen god måte å måle suksess i kristenlivet.

Serie

Dette er første artikkelen i serien "Løgner som kristne tror på"

Suksess er noe vi mennesker alltid er ute etter, og det er ikke så rart. Alle ønsker å være god på det de driver med, og det å få til noe gir en god følelse. Tall er en enkel måte å måle hvor godt man har fått noe til. Hvis du er avisselger, er det jo bedre å selge 50 aviser på en formiddag enn å selge 30. Hvis du er kokk i en restaurant vil besøkstallene si noe om hvor god jobb man gjør og hvor flink man er til å lage mat.

et møte var vellykket om det kom mange mennesker"

Det er fort  gjort å tenke i retning av tall også på det kristne området. Vi kan for eksempel tenke at det er bra om man har tilbragt lang tid i bønn en dag, men om man nesten ikke ber i det hele tatt en annen dag, kan det hende man regner den dagen som mislykket. Eller at et møte var vellykket om det kom mange mennesker, og mislykket om det kom få. Men å regne på tall er ikke alltid noen god måte å måle suksess i kristenlivet.

Det er jo  ingen dårlig ting om man bruker lang tid i bønn. Og det er jo helt klart bra om det kommer mange personer på et møte. Men i slike sammenhenger er det ikke alltid antallet det kommer an på. Det handler ikke om hvor mange minutter og timer man bruker i bønn hver dag, men om man lever et liv der man stadig inkluderer Jesus i det man gjør. Kanskje ber jeg ikke så lenge sammenhengende i løpet av en dag, men om jeg stadig vender tankene mot Jesus og på en måte inkluderer han i det jeg gjør, lever jeg nær han.

Det er ikke alltid mengden det kommer an på"

Dersom det er  få som kommer på ungdomsmøtene der du bor – skal man da slutte å holde møter? Er det ikke mislykket? Nei, det er ikke sikkert. Tenk på de som faktisk kommer, og hvor mye det betyr for dem at de har en plass å samles for å høre om Jesus. I lignelsen Jesus forteller i Lukas 15, om den bortkomne sauen, forteller han at om én sau i en flokk på hundre går seg bort, så vil han gå ut og lete etter den bortkomne. Han ville brukt det det kostet av tid og krefter for å finne igjen denne ene sauen. Og hvis en av de andre nittini i flokken hadde gått seg bort, ville han lete etter den også til han fant den. Så mye betyr den enkelte for Jesus.

Med andre ord : Det er ikke alltid mengden det kommer an på – men om man er trofast i det man gjør, og om man gjør det for Jesus.

Illustrasjon: John Olav Selstø