The Painter of Jesus

The Painter of Jesus

Lance Brown vitner om Jesus gjennom malerier.

På bibeltimen i formiddag var det nok mange som ble overrasket. Da hadde Lance Brown, som kaller seg «The Painter of Jesus», stått på scenen og malt med hånd og pensel under lovsangen.

Ut av det som så ut som ingenting kom plutselig et vakkert bilde til syne, som så helt plettfritt ut. Da er det vanskelig å tro at han var preget av stundens alvor. Og kanskje enda vanskeligere å tro at han er fargeblind!

«Jeg elsker det jeg gjør og har gjort det i en årrekke, men jeg er ikke alltid komfortabel med å stå på scenen. Det at jeg er fargeblind plager meg ikke noe veldig, men så klart blir man litt ekstra stressa når man ikke alltid vet forskjellen mellom grønn og rød.»

 

«Menigheten elsket Lance sitt maleri»

Lance Brown kommer fra Arlington, Texas. Som liten så malte han ingenting, men han var veldig god til å tegne. Han var faktisk så flink at han bestemte seg for å begynne på kunstskole da han ble ferdig med High School. Selv om han valgte å satse på kunsten, uteble framgangen.

«Jeg kastet rett og slett bort talentet mitt. 2 år etter jeg hadde fullført kunstskolen så tegnet jeg ikke, eller gjorde noen annen form for kunst. Jeg lå bare på sofaen og spilte videospill. Mens jeg lå på sofaen en dag, gikk det plutselig opp et lys for meg. Jeg kunne jo ikke kaste bort talentet mitt på denne måten»

Han gikk derfor til innkjøp av maleutstyr, og lærte å male ved å se på ulike videoer på youtube. Gjennombruddet kom da alle i hans lokale menighet fikk som oppgave å male noe som hadde med Jesus å gjøre. Menigheten elsket Lance sitt maleri. Videre ble han spurt om å delta live på noen møter, og etter det bare ballet det på seg.

«Selv om jeg bruker mye av tiden min på dette, er det fremdeles bare en hobby. Jeg jobber med data og markedsføring på siden, men det er bare for å fø familien min. Det er ikke det jeg brenner for.»

Det viktigste er at Gud får bruke meg som han selv vil

Lance Brown er opptatt av at han har blitt kalt av Gud til å male, og at det er hans måte å vitne om Jesus på.

«Det er min enkle, men geniale måte å misjonere på. For maling er et språk som alle forstår, uansett hvilket land man kommer fra.  Likevel så kan de som ser på få helt vidt forskjellige opplevelser med Gud ut av det.»

Lance vet ikke hva fremtiden bringer. Om malinga fortsatt bare forblir en hobby, eller om det blir en fulltidsjobb. Uansett er han klinkende klar på en ting.

«Det viktigste er at Gud får bruke meg som han selv vil. Der ber jeg om hver dag, og det skal jeg fortsette å be om resten av mitt liv.»