Vi må la Guds tanker om oss få styre hvordan vi ser på oss selv

Vi må la Guds tanker om oss få styre hvordan vi ser på oss selv

I stedet for å bli et offer for sammenligning, kan du vite at du er dyrebar.

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.

Ellie Holcomb skrev i 2017 en sang som heter «Wonderfully made». Sangen ble skrevet etter en samtale hun hadde med sin lillesøster, hvor samtaleemnet var sammenligning.  

Vi sammenlikner oss

Ser vi rundt oss er det lett å sammenlikne seg overalt. På gata, på idrettsbanen, på jobb, på skolen, på sosiale medier – overalt.

Samtidig som jeg løfter andre opp i skyene, så presser jeg meg selv ned.

Jeg kan være den første til å si det – jeg sammenligner meg med andre hele tiden. Tenker tanker som at andre er perfekte, og at de bare får til livet på en måte. Som om de har knekt livets kode – en kode jeg aldri finner løsningen på.

Samtidig som jeg løfter andre opp i skyene, så presser jeg meg selv ned. Jeg ender opp med å stirre litt for lenge på kvisene i ansiktet, fikse på håret slik at det sitter akkurat perfekt, kjenne på magen som har én fold for mye. Fisker frem alle de minste detaljene med meg selv, og slenger dritt til dem. Fordi det er det sammenlikning gjør med oss.

Vi kommer aldri til å føle oss gode nok, for det vil alltid være noen bedre, finere, smartere og mer populær. 

Gud har andre tanker

Ordene du sier til deg selv påvirker deg. På samme måte som ordene du sier til andre vil påvirke dem. Hadde jeg sagt til deg «Du er stygg», vil jeg tippe du ikke hadde blitt særlig glad. Og vi vil alle være enige om at dette ikke er en fin ting å si. Samtidig så snakker vi slik til personen vi ser i speilet.  

I Salme 139 leser vi om hva Gud tenkte om oss når vi ble skapt.  

 For du har skapt mine nyrer, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg for at jeg er så underfullt laget. Underfulle er dine verk, det vet jeg godt. Knoklene mine var ikke skjult for deg da jeg ble laget på hemmelig vis og vevd dypt i jorden. Dine øyne så meg da jeg var et foster. Alle dager er skrevet opp i din bok, de fikk form før én av dem var kommet. Dine tanker, Gud, er dyrebare for meg, summen av dem er ufattelig!
(Salme 139, 13-17)

Gud sier at du er underfullt laget. Hva om vi begynte å tro på disse ordene? Hva om vi trodde på at Gud hadde høye og gode tanker om oss da han skapte oss?

Hva lar vi mate oss?

Dersom vi forer oss med det gode, vil det gode vokse. Vi er dyrebare for han. Og jeg tenker at dersom Gud, han som har skapt oss, tenker slik om oss, da burde vi lytte.  

I stedet for å bli et offer for sammenligning, kan du vite at du er dyrebar.

Hvis du lar Guds tanker om deg styre hvordan du tenker, så kan du hvile. Du kan hvile i at du er elsket – uavhengig av hva du får til, hva du sier eller hvordan du ser ut. I stedet for å bli et offer for sammenligning, kan du vite at du er dyrebar.  

Bønn:

Kjære Gud. Takk for at du har skapt meg akkurat slik du har skapt meg. Takk for at du elsker hele meg. Hjelp meg å se at du elsker meg. Hjelp meg å tro på dine ord. Hjelp med å se på meg selv slik du ser meg.  

Canvas

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.