Vi er alle fattige og hjelpeløse i møte med en allmektig og hellig Gud

Vi er alle fattige og hjelpeløse i møte med en allmektig og hellig Gud

Rebecca McLaughlin forteller om hennes favorittjulesang "In the Bleak Midwinter".

Min julesang

«Min julesang» er en spalte som strekker seg fra 21.- til 23.desember. Hver dag vil en ny person dele sin julesang og fortelle hva den har betydd i deres liv.

I hennes bok «Is Christmas Unbelievable?» skriver forfatter Rebecca McLaughlin om hennes favorittjulesang In the Bleak Midwinter.

Det siste verset går slik:

What can I give him, poor as I am?
If I were a shepherd, I would bring a lamb;
If I were a wise man, I would do my part;
Yet what I can I give him: give my heart.

Når jeg eier lite, hva skal jeg gi ham?
Hvis jeg var en gjeter skulle han fått et lam
Hvis jeg var en vis mann hadde jeg et svar
Han skal få mitt hjerte, det er det jeg har.

Religion vs kristen tro

All religion handler om at man skal gjøre så godt man kan for å bli belønnet eller akseptert av Gud. Mens kristen lære og menneskesyn er veldig tydelig på at ingen av oss mennesker er gode nok i oss selv.

Ingen av oss mennesker har noe vi kan tilby Gud for å bli bedre likt av ham.

Dette verset minner om nettopp det; ingen av oss mennesker har noe vi kan tilby Gud for å bli bedre likt av ham. Vi vil aldri klare å gjøre oss fortjent til et liv med Gud.

Vi er alle fattige og hjelpeløse i møte med en allmektig og hellig Gud.

Paulus forklarer dette for menigheten i Rom:

for alle har syndet og mangler Guds herlighet. Men ufortjent og av hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus.
Rom 3,23-24

Julebudskapet handler om at Gud inntrer i vår verden som et lite barn for å gi oss evig liv – vi som absolutt ikke fortjener det.

Denne gaven kommer helt gratis fra Gud, men for å motta den, må vi som i sangen gi hjertet vårt til Jesus. Det er det eneste vi har.

Hvilket standpunkt tar du?

Juleevangeliet, som du har hørt så mange ganger i kirken på julaften, er ikke bare en fjern fortelling om noe som skjedde for lenge siden. Det er en historie som angår hver og én av oss mennesker.

Når vi hører budskapet om Jesus og hvilken gave han har gitt oss blir vi satt på valg. Vil vi gi hjertet vårt – livet vårt – til Jesus og ta imot gaven han gir oss?

Det forandrer også livet vårt nå.

Rebecca skriver at når vi mottar denne gaven, forandrer det ikke bare livet vårt etter døden. Det forandrer også livet vårt nå.

Det betyr ikke at alle problemene våre vil bli løst på magisk vis når vi legger livet vårt i Jesus sine hender. Tvert imot. Men når ting er mørkt og vanskelig i livet, kan vi likevel vite at det ender godt:

«But we run with joy, knowing our happy ending has already been planned by the Narrator of the universe itself. This Christmas, give Jesus the pen and see what he will do.
If we are all stories in the end, make yours a good one, eh?»
Rebecca McLaughlin

In the Bleak Midwinter er skrevet av 1800-tallspoeten Christina Rossetti. Du kan høre Christel Alsos sin versjon på engelsk her:
Og på norsk her:

 

Lightstock

Min julesang

«Min julesang» er en spalte som strekker seg fra 21.- til 23.desember. Hver dag vil en ny person dele sin julesang og fortelle hva den har betydd i deres liv.