Vi glemmer å takke

Vi glemmer å takke

- For mye klaging kan føre til at vi mister fokuset på evigheten, sier Elisabeth Guttormsen. 

Mitt vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

– I Det nye testamentet kan vi lese om Maria, moren til Jesus, og hvordan hun stilte seg villig til Gud uansett hva som kom opp i livet hennes, forteller Elisabeth.

– Hun var ung  og gifteklar, men plutselig kom en herrens engel til henne og sa at hun skulle bli med barn. Livet hennes ble helt snudd på hodet, og hun sto fremfor mange utfordringer. I stedet for å begynne å klage og sende alle sine vonde tanker til Gud, lovsynger og takker hun Gud (Luk 1,46ff).

Jeg tar meg selv ofte i å klage, når jeg egentlig burde lovsynge

For Elisabeth blir  Maria et stort forbilde i hvordan hun opptråde i den situasjonen.

– Jeg tar meg selv ofte i å klage, når jeg egentlig burde lovsynge. Gud har ikke sagt at livet som kristen vil være enkelt, og det vil bli mange prøvelser. Det vil alltid være grunner til å klage. For oss mennesker er det mye lettere å klage i stedet for å lovsynge, og hvis det blir for mye klaging kan det føre til at vi mister fokuset på evigheten og gaven vi har fått fra Gud.

Når man lever et liv med Jesus, vil man alltid ha noe å takke for

Vi skal få  lov til å komme med alt vi har på hjertet til Gud, både klaging og takk. Det er alltid grunner for å takke, og det er alltid grunner til å klage. En ting som har satt perspektiv på livet til Elisabeth er et eksempel hun hørte av ei venninne.

– Tenk hvis man våkner opp med det man hadde takket for kvelden før; da våkner man egentlig ikke opp med så veldig mye.

Vi glemmer ofte å takke, og kanskje er det viktig å se det positive i forskjellige ting. Når man lever et liv med Jesus, vil man alltid ha noe å takke for.

Foto:Kristian Hoslemo Hagestad