7 måter å være lys i mørket

7 måter å være lys i mørket

Sola har snudd, men likevel er det ganske mørkt ute. Lys opp hverandres dager!

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I denne omgang gjennom tips til hvordan du kan være et lys i mørket for de rundt deg.

Dette mørket har det med å legge en slags demper på sinnsstemning og livslyst. Samtidig som vi tenner lys og fyrer opp i peisen, kan vi gjerne gjøre noe for å lyse opp hverandres dager.

Du trenger ikke sette på flombelysningen eller tenne St.hans-bålet helt enda. Det er ofte de små, gode tingene vi gjør for hverandre, som virkelig lyser lengst. Spe på med litt pastellfarga følelser og sukkerspinnmyke klemmer.

Dette er 7 konkrete måter du kan være et lys i mørket.

1 Send et brev

Har du noen gang mottatt et hyggelig brev fra en venn? Det er sånn ca det koseligste i hele verden. Noen som har giddet å ta seg bryet med å sitte ned, finne frem pen og papir og skrive litt om hvordan de har det i livet. Det er lett, varmt og fint.

2 Gi vekk reflekser

På denne måten kan du gjøre folk litt tryggere, litt lysere og litt gladere. Fin måte å lyse opp noens mørke tilværelse.

3 Gi en god klem

Jeg har en kamerat som gir de beste klemmene. Det er noe å øve seg på. Gode klemmer. En trenger ikke si så mye, eller gjøre en greie ut av det. Men det er en veldig fin ting å få en varm klem.

4 Hjelp noen etter jul

Har det vært en mengde juleselskap og mange skrelte klementiner? Det var kanskje storvask før jul, men jommen trengs det å vaskes etter festlighetene også. Få med deg en fetter og dra hjem til mormor – ta over huset for en dag og vask det ned. Hun kommer til å bli glad. Lover.

5 Dra noen med ut på tur

Denne julen har jeg stor sett sittet inne. Det er deilig. Jeg sovet og lest og slappet av. Samtidig er det digg å komme seg ut. Nå har de mest intense familiedagene lagt seg, og kanskje det er på tide å ringe en venn fra barneskolen og spørre om dere skal ta en tur i skogen sammen? Det er godt å få beveget seg litt, vært ute i friluft og tatt opp kontakten med en gammel venn.

6 Lag mat til noen – ring på og stikk-versjon

Det bor kanskje en barnefamilie i gata di. De har gjerne masse å gjøre og det å lage til middagen kan være et stort prosjekt. Hva om du lager en deilig pizza, skriver en lapp om at den er til dem, sett den på trappa, ring på – SPRING! (Du kan også gå for lage boller til hele nabolaget-versjonen).

7 Vær raus med komplimentene

Husker du spesielt godt noe fint noen har sagt til deg den siste tiden? Jeg tipper det ikke var at du var kjekk eller at du var «sååå fin!!!» på det nye profilbildet.

Komplimentene som går litt dypere og som handler om person, er gjerne de som en husker best, og som betyr mest. Kanskje mamma er utrolig flink til å lage mat, eller bror er gavmild? Kanskje tante er en mester på å få hele slekta i godt humør eller onkel er trofast og ærlig? Det er fantastisk fint å øve seg på å fortelle folk hva du setter pris på med dem.

Lykke til med å varme og lyse opp de du har rundt det. Og ta med deg dette utover nyåret også. Vi trenger å lyse til for hverandre.

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I denne omgang gjennom tips til hvordan du kan være et lys i mørket for de rundt deg.