Å være et lys i mørketida

Å være et lys i mørketida

10 tips til hva du kan gjøre for å lyse opp hverdagen for deg selv og de du har rundt deg.

Høsten og vinteren kan være mørk og lang for mange. Men i mørket kan vi være lys!

Jesus, verdens lys

Ifølge Jesus er det lite nyttig å være en skjult disippel. Han omtalte seg selv som verdens lys – et lys som mørket aldri kunne slukke.

Reis deg, bli lys! For lyset ditt kommer, Herrens herlighet går opp over deg. Se, mørke dekker jorden, skodde dekker folkene. Men over deg går Herren opp, hans herlighet viser seg over deg. Folkeslag skal gå mot ditt lys, konger gå mot din soloppgang. (Jes 60,1-3)

Du kan legge lys i mørke, men aldri mørke til lys. Vi må lyse opp veien med nåde, kjærlighet og medfølelse.

I en mørk tid

Som Jesu etterfølger er vi kalt til å være lys slik Gud er lys og på den måten lyse opp noe av mørket vi har rundt oss. Dette kan gjøres på mange ulike måter.

Du kan legge lys i mørke, men aldri mørke til lys. Vi må lyse opp veien med nåde, kjærlighet og medfølelse.

Kanskje er en klem eller et anerkjennende blikk nok til å lyse opp hverdagen til en du møter. Eller kanskje du skal be noen hjem til deg på middag eller litt kveldskos med en kopp kakao foran en god film. Mulighetene er mange, men en ting er sikkert: vi må la lyset skinne!

Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen! (Matt 5,14-16)

10 ting du kan gjøre på høsten:

  1. Kle på deg godt med klær og gå en tur. Se på de fine fargene og Guds skaperverk!
  2. Finn en god bok du kan lese når regnet høljer ned på utsiden.
  3. Lag en deilig kopp med kakao og invitér vennegjengen på kakao!
  4. Tenn lys! Finn fram fyrstikkene og tenn lys.
  5. Fyr i peisen! Hva gir vel mer stemning enn å fyre i peisen? Og har du ikke peis? Frykt ikke! Slå opp «fireplace» på YouTube og vipps så kar du en peis på TVen!
  6. Skriv brev og send til noen du tenker hadde blitt glad for det.
  7. Lag din egen julekalender! Desember nærmer seg med stormskritt, kanskje skal du lage din egen julekalender eller lage en du kan gi bort til en venn?
  8. Les i Bibelen!                                                     
  9. Lær deg noe nytt! Strikking, snekring, lage kort, hekling, løse rubiks kube – her er det kun fantasien som setter grenser!
  10. Lytt til god musikk – sjekk for eksempel ut høstlista som iTro sine lesere sammen har laget!

 

Lightstock