Alle dager

Alle dager

Anne Marte har lest en andaktsbok som hjalp henne til å se Gud i det hverdagslige.

– "Stans og innse at jeg er Gud", sier Anne Marte. Hun snakker ikke om seg selv, men viser til det som står i Salme 46 i Bibelen. – Det er gode ord som passer godt å ha med seg når man skal stanse oppog lese i en andaktsbok.

Anne Marte har lest andaktsboka ”Alle dager”, skrevet av Knut Grønvik. Hun anbefaler boka på det sterkeste, et uttrykk hun legger vekt på ater det kraftigste hun kjennertil når bøker skal anbefales.

Kanskje kan du spørre Gud: Hva vil du si i dag?

– Det beste med  boken er at den utfordrer meg til å se etter Gud i det hverdagslige, fortsetter hun, – Den knytter hverdagen og evangeliet sammen, og gir mange nye perspektiver både over små og store ting i livet. Den gir mange gode betraktninger, og blir på den måten et møtepunkt mellom det livet ”skriver” og det Bibelen skriver.

Og nettopp ordet ”betraktninger” er det boka ønsker å være. ”366 enkle betraktninger” står det på coveret, et antall betraktninger som kan sies å passe fint i år, siden skoleåret vi har begynt på er et skuddskoleår.

– Det tar kanskje  5-10 minutter å lesehver dag, sier hun, – Det kommer an på hvor mye tid du vil bruke på eventuell ettertanke og bønn før eller etter du leser. Det tar ikke lang tid, også er det ikke ”tunge teologiske” utgreininger, alle kan klare å lese et stykke hver dag!

Anne Marte har selv pleid å lese et avsnitti Alle dager før eller etter frokost, noe hun sier har fungert godt for henne.

– Det kan jeg anbefale alle egentlig, sier hun, – Det er en god måte å starte dagen på. Slik fikk jeg startet dagen med å fokusere på noe viktig. Kanskje kan du spørre Gud: ”Hva vil du si i dag?”

Det ervirkelig en bok du kan oppdage skatter i!

– Boka hadde mange  gode poenger, og det jeg husker at jeg ofte satt igjen med var at jeg spurte meg selv: Kan alt bli en andakt når vi lever som etterfølgere av Jesus? Det var flere ganger jeg ble veldig utfordret til selv å se etter: ”Hvor er Gud i mitt liv?”

Anne Marte anbefaler boka for alle, og forteller at det virkelig er en bok du kan oppdage skatter i!

– Det er virkelig en god andaktsbok, oppsummerer Anne Marte, – Og når det er sagt, så er det nok ikke lenge til jeg kommer til å lese den på nytt igjen. Fordi vi trenger å bli minnet på det igjen og igjen, Gud er til stede!