Ankerfestet

Ankerfestet

Egil Sjaastad har skrevet andaktsbok igjen, med korte, lettleste og presise andakter. Og alle hjerter gleder seg!

Lest

Egil Sjaastad
Ankerfestet
– andakter for hver dag
Lunde Forlag, 2013
Kjøp boka på lundeforlag.no

Andaktsbøker er veldig populære i de fleste kristne hjem. I huset til foreldrene mine er det minst 20 av dem.

Og en av  de jeg har brukt mest, og hatt mest glede av, er Lyskasteren – en andaktsbok for ungdom som Egil Sjaastad har skrevet. Nå har han skrevet andaktsbok igjen – og alle hjerter gleder seg.

Andaktene er korte, lettleste og presise

For å gi  et scenario: Vekkerklokka ringer. Du tar på deg klær og laffer inn på badet. Så er det tid for frokost. Du nipper kanskje til en kopp kaffe mens du prøver å kvikne til og bli klar for skolen. Her er bare et av hundre scenarioer der Ankerfestet kan komme til sin rett.

Andaktsbøker er fint, synes jeg. Man vet stort sett hva man får når man kjøper en andaktsbok. Og man har kanskje også litt forventninger til hvordan den skal være. Og denne boken er en ypperlig, helt vanlig andaktsbok.

Dersom man skal  sammenligne med Lyskasteren, var den en andaktsbok for ungdom, noe den bar preg av både i språk og i form. Den nye andaktsboken, Ankerfestet, er ikke spesielt utformet til én aldersgruppe, men er likevel gjenkjennelig. Andaktene er korte, lettleste og presise.

Noen ord som mange kanskje ikke bruker så ofte er det, som «dyd» og «dåd», men dette blir som krydder å regne i en bok som ellers flyter så lett som bare det. I tillegg blir det aldri kjedelig å lese i Ankerfestet, på grunn av det vide spekteret av temaer andaktene har.

Denne bokens intensjon er å peke på Jesus og det han har gjort

Tittelen og teksten  på baksiden er veldig tydelig på hva som er intensjonen med denne boken: «Gud har ikke mistet kontrollen. Under alle slags forhold er han et trygt tilfluktssted. Guds ord er evig. Gjennom evangeliet om Jesus har han gitt oss et fast holdepunkt. Det er ankerfestet for livet – på alle slags dager. Det er dét denne andaktsboken handler om.»

Denne bokens intensjon er å peke på Jesus og det han har gjort. På han som står fast når alt annet vakler, som holder oss fast når strømmer og stormer vil dra oss bort. Og derfor vil jeg også anbefale den til deg. Uansett hvor gammel eller ung du måtte være. For her er det mye godt å hente!

Ill.foto:  Lunde Forlag