Dypere, høyere og vakrere av Gungor

Dypere, høyere og vakrere av Gungor

Siden 2010 har de levert frisk og atmosfærisk musikk med gripende og tankevekkende tekster.

Hørt

Gungor  – One Wild Life, en albumtriologi som består av albumene Body, Spirit (2016) og Soul (2015).

 

Gjennom albumtrilogien «One Wild Life» høyner de nivået igjen!

I sentrum av bandkollektivet Gungor står ekteparet Lisa og Michael Gungor. De bruker begrepet «bandkollektiv», fordi besetningen kan variere i antall fra tre til godt over ti musikere på scenen eller i studio. Fra 2010, da de slapp albumet «Beautiful Things», til i dag, har Gungor raffinert sitt sound steg for steg. Etter «Beautiful Things» har de gitt ut tre album, og nå har de fullført sitt største prosjekt: albumtrilogien «One Wild Life».

Strykeorkester og syntheksplosjoner

Gungor har et sound som har tydelig rotfeste i folk og alternativrock, med hyppig bruk av strykeinstrumenter og blåsere under nær og ærlig vokalbruk. Det kan minne om Sufjan Stevens med enda tydeligere bibelreferanser. Gjennom årenes løp, har dette soundet utvidet seg til å romme mer elektriske ingredienser.

I tittelsporet fra albumet «I Am Mountain» eksploderer massive synthlyder ut av det ellers så jordnære lydbildet. Denne utviklingen leder oss frem til de musikalske bragdene i «One Wild Life».

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Produktivitet og ærlighet

Å slippe tre album i løpet av et år er noe som kan få andre band til å kaldsvette, men her har Gungor strukket seg lengre. De tre albumene i «One Wild Life» bærer undertitlene Soul, Spirit og Body, der hvert album har sitt eget særpreg. På nettsiden sin, skriver Gungor at albumene tar for seg eventyrene og utfordringene ekteparet har møtt etter deres forrige utgivelse.

En av låtene fra Soul bærer tittelen «You», og er en troskrise i tangorytme. Der avslører Gungor den krokete reisen fra barnetro til trosmodning og alle de tvilstanker og utfordringer det kan romme. Teksten overrasker og overbeviser!

Større visjoner, vakrere klanger

«One Wild Life»-albumene er omfattende, så her vil jeg heller holde frem et par eksempler og gi uttrykke min oppriktige begeistring for de fantastiske låtene som finnes der. I flere av albumene kan man skimte Gungors samfunnsengasjement og ønskene for en bedre verden. «We Are Stronger» introduserer linjer som «Every black life matters, every woman matters, every soldier matters, all the unborn matter», for så å vende tilbake til refrengets budskap: «We are better together».

I den gospelpregede «Free», med gjestevokalist William Matthews, fortsetter den åndsfylte rastløsheten og tørsten etter rettferdighet. Gungors tekster berører en skjør og sår virkelighet, samtidig som musikken klinger fyldig og vakkert. Ta deg god tid og la ånd, sjel og kropp få føde gjennom «One Wild Life»-trilogien!

Hørt

Gungor  – One Wild Life, en albumtriologi som består av albumene Body, Spirit (2016) og Soul (2015).