Er selvutløser den mest kristne måten å ta bilder på?

Er selvutløser den mest kristne måten å ta bilder på?

Min erfaring tilsier at selvutløste bilder knytter folk sammen.

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Jeg har i et halvt år aktivt brukt selvutløserfunksjonen på min snart fem år gamle iPhone SE. Tidligere har jeg kun kommet bort i den knappen ved et uhell, og jeg er sikkert ikke den eneste. Nå er selvutløseren det jeg til vanlig bruker når jeg tar bilder.

Min hypotese er at selvutløsing er den mest kristne måten å ta bilder på.

Hvorfor?

Når vennegjengen er samlet, hender det at noen vil eviggjøre øyeblikket gjennom et bilde. Utfordringen er alltid hvem som skal ofre seg og ta dette bildet.

Kanskje er du typen som ville kjørt på med en selfie, men for oss som er lite drevne på dette med selfier, tar det seg rett og slett ikke ut. Jeg har fortsatt til gode å ta en god gruppeselfie.

Løsningen

Med selvutløser får hele gjengen vært med på bildet, uten å miste verdigheten. «Hvorfor er dette mest kristent?», spør du kanskje. La meg forklare.

Vi kjemper alle for den samme visjonen.

Jesu bud om nestekjærlighet utfordrer oss til å behandle mennesker rundt oss slik vi selv ønsker å bli behandlet. Jesus så de menneskene som var på siden av samfunnet, og som folket ellers unngikk. Han var en inkluderingens mester.

Selvutløserbilder er en måte vi kan videreføre dette til vårt samfunn i dag.

Og noe spennende jeg har fått erfare, er at andre strømmer til når de ser at et selvutløserbilde er i ferd med å bli tatt. De har lyst til å være en del av det. I disse ti sekundene, fra jeg setter fra meg mobilen, løper så fort jeg kan og finner min ønskede posisjon, legger alle fra seg uenigheter og forskjeller. Vi kjemper alle for den samme visjonen: et megabra (selvutløst) bilde.

Det er som Paulus skriver i brevet til galaterne:

Her er ikke jøde eller greker, her er ikke slave eller fri, her er ikke mann og kvinne. Dere er alle én i Kristus Jesus. (Galaterne 3,28)

Noen tips til nybegynnere

Her kommer noen tips for de som ikke har lekt så mye med selvutløser før:

1. Lang tid

Du tenker kanskje at tre sekunder er mer enn nok tid for deg til å komme deg på plass, men uforutsette hendelser kan skje, og plutselig ligger du på bakken mens vennene dine smiler på et vakkert gruppebilde.

Jeg anbefaler på det sterkeste å bytte til ti sekunder, det er bedre med for mye tid enn for lite.

2. Utforsk med ulike vinkler

Selvutløserbilder kjennes ofte igjen ved at du kan følge bakken fra nedre kant av bilde og opp til motivet. Da har man plassert mobilen nede på bakken, som kan gi en kul effekt, men samtidig kan mobilens sikkerhet være i fare.

Jeg har lært at folk ser overraskende lite ned på bakken foran dem. Kanskje kan det være lurt å plassere kameraet høyere av og til.

3. Bestem posering i forkant

Et godt bilde kan bli ødelagt av utydelige instruksjoner i forkant. Jeg anbefaler å gå for en felles stil, for eksempel smil og tommel opp.

Ikke gjør som meg på dette bildet, med andre ord. Her hadde resten av gruppa gjort jobben skikkelig, mens jeg ikke fikk det med meg.

4. Blits eller ikke blits, det er spørsmålet

Murphys lov sier at alt som kan gå feil, vil gå feil. Det hender stadig at blitsen er på når jeg ikke ønsker det, og motsatt. Det er nesten helt umulig å unngå, men nå er du i det minste advart.

5. Ikke mist gleden

Ikke la fokuset på det ultimate selvutløste bildet gå deg til hodet. Du må aldri glemme at det er for moro at man selvutløser.

Hvis det har blitt for seriøst og proft, har du forlatt din første kjærlighet. Tenk på gleden du hadde før det gikk for langt.

Lykke til med selvutløsingen!

 

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.