Everfound – Everfound

Everfound – Everfound

Fire russiske brødre. Ett Amerika. Og et dundrende solid debutalbum.

Hørt

CD:

Everfound – Everfound

Fervent/Word (2013)

Brødrene Odnoralov. Det høres ut som tittelen på en smellfeit og innviklet russisk roman fra forrige århundre. I virkeligheten utgjør de Everfound, et av USAs mest lovende nye kristne rockeband. Men det stemmer at de er russiske, da.

Ruslan (24), Nikita (22), Yan (20) og Illarion (18) emigrerte til statene med foreldrene som politiske flyktninger i 1996. De lærte musikk fra bestemora, og skriver låter som både i innhold og sound er i alle fall delvis farget av familiens bakgrunn og opplevelser.

En solid oppvisning i stilsikker musikalitet

Men dette er  på ingen måte russiske babushka-viser eller baltisk eurotrance. Everfounds første, selvtitulerte studioalbum er en solid oppvisning i stilsikker musikalitet, trygt plantet i den alternative rockegata. Det er indierock-aktig, men langt mer synth-basert enn man vanligvis forbinder med den termen. Det er poprock, men med et kraftig trykk på siste del av ordet.

Åja, og så er det helstøpt amerikansk – om enn med et par innslag av russisk kirkesang i bakgrunnen på et par låter.

Everfound er en  plate proppet med energi og kreativt overskudd. Den blander synth, tunge og pulserende trommer og britrock-gitarer, og varierer elegant mellom kjappe, opptempo låter som ”We Are Alive”, det punk-inspirerte åpningssporet ”GO” og den seigere, storslåtte ”Take This City”.

Vet hvor de står, og hva de vil

Albumet er ikke minst proppet av bibelnære tekster, ofte mer eller mindre direkte basert på bibelvers. Brødrene i Everfound vet hvor de står, og hva de vil. De vil tjene Gud, og de vil bringe budskapet om frelsen i Jesus videre ut.

Som de synger  i ”We Are Alive”: ”We are the hope of nations / we are the new creation / we are the generation to reach the lost / we are the hope of nations /we are the new creation / we are the chosen sons and daughters to the cross”.

Eller som refrenget på ”God Of The Impossible”: ”Here I am, send me”. Rett fra Jesaja 6,8, og tydeligvis rett fra hjertet.

Everfound har helt  klart mye på hjertet. De leverer førsteklasses alternativ rock, og verdens beste budskap. Det lover godt for fremtiden.

Foto: Fervent