for King & Country – Run Wild. Live Free. Love Strong

for King & Country – Run Wild. Live Free. Love Strong

“Australias svar på Coldplay”, er nå ute med sitt andre studioalbum, “Run Wild. Live Free. Love Strong.”.

Hørt

for King & Country – Run Wild. Live Free. Love Strong.

Fervent Records (2014)

Andrealbumet kan ofte være en bøyg for mange artister, men fK&C har tydeligvis lært mye av sine liveopptredener de siste par årene og leverer et album som er svært dynamisk og godt gjennomført. Særlig det rytmiske i sangene har blitt jobbet med, og de har tatt på seg en mer elektronisk drakt enn tidligere. Men det virker ikke påtatt og overbrukt, det er nøye gjennomført, ikke for å følge trenden, men for å lage god musikk.

«Inspirert av oppturer og nedturer i deres egne liv»

Albumet er inspirert av oppturer og nedturer i deres egne liv de siste årene. For det har gått opp og ned for brødrene. Joel har siden forrige album giftet seg, Luke har fått en sønn, og sammen vant de GMA Dove Awards for beste nye artist i 2013. Samtidig har Luke strevd med en fordøyelsessykdom som kunne vært fatal.

Festen starter allerede ved Run Wild. En tung og seig rytmeseksjon utvikler seg utover i låta til en kompleks Susanne Sundfør stil mot slutten. Andy Mineo bidrar med et vers, noe som er et modig valg. Er ikke ofte hiphop-artister bidrar på pop-plater, det er ofte omvendt (fK&C bidro f.eks. på Lecraes siste plate), men det fungerer veldig bra.

Etter et intetsigende preludium kommer vi så til Fix My Eyes, en låt som allerede er en hit på kristen radio. Vi må gi slipp på fortiden og ting vi angrer på, og alltid holde fokus på Jesus uansett hvor mye turbulens det er. En happy clappy låt, bokstavlig talt.

«Han vil gi oss fremtid og håp»

Samfunnet setter mange krav til oss, og mange kjenner på at de aldri blir gode nok, men Gud vet hvilke tanker han har om oss, Han vil gi oss fremtid og håp. Dette er tematikken i To the Dreamers. En musikkvideo fra det afrikanske slettelandskapet hadde vært passende til denne låta.

No Turning Back må nevnes som en favoritt. Med bjelleklang og et herlig pianotema er dette en låt som skiller seg ut. Den gir en stor, åpen feeling, noe som er sjeldent i dagens overprosesserte musikkindustri. Sangen bare vokser og vokser, med flere og flere instrumenter, og mer og mer komplekse rytmer, til og med litt dub-step etter hvert, den slutter aldri å overraske. Teksten er kanskje litt klisjéfylt, men ikke mindre sann av den grunn.

«En sårbar og sterk låt når man kjenner historien bak»

Låta som følger, Without You, har med Courtney, Lukes kone, og sammen snakker de om følelsene rundt Lukes sykdom. En sårbar og sterk låt når man kjenner historien bak. “I don´t want to live without you” – Dette er ikke er låtskriving, det er faktiske ord fra en henne til ham. Det er levd liv.

Når vi kommer til Already Home skjønner vi med en gang linken til Coldplay. Med et orgel hentet ut av Fix You og en vokal som Chris Martin. Dette er jo bra i seg selv, men fK&C har et dypere budskap enn hva Coldplay kommer med. Her kommer det mange musikalske overraskelser og feelen i låta skifter konstant noe som gjør at den aldri blir kjedelig.

«En leken rytmeseksjon utover i låta, som river litt ekstra i den berømte dansefoten.»

Matter er også en personlig favoritt. Et sterkt budskap i en verden hvor man fort forsvinner inn i mengden. Men Gud ser hver enkelt. En leken rytmeseksjon utover i låta, som river litt ekstra i den berømte dansefoten.

O God Forgive Us er en minimalistisk låt sett i forhold til resten av albumet. Sangen er noe repetativ, men det gjør ikke så mye, da ordene synker desto mer inn. Coldplay-feelen er tilbake, og med et mektig orgel utover i låta, går denne også inn i rekka av favoritter. 40 sekunder etter at selve sangen er ferdig, kommer Joel og sier litt om albumets tittel:

«Run Wild. Live Free. Love Strong.»

Run Wild – To risk everything. To hold nothing back. To lay it all on the line, your reputation your success, your comfort. It’s that moment when fear is overcome by faith.

Live Free – Is not the liberty to do whatever you want, whenever and whereever you want, but rather as living in accordance with the author of humanity and finding freedom by connecting with the creator who conceived you. Finding the truest version of yourself by knowing the one who even knows you better than you know yourself

Love strong – Because you were first loved. Because without love we all perish. Because the earth and the stars can and will pass away, but love, love will always remain.

«Et album som kjemper for noe større en seg selv»

Dette er ikke bare et album til underholdning, men et album til oppmuntring, et album som bygger på Ordet. Som bandnavnet tilsier, er det et album som kjemper for noe større enn seg selv, og det er nettopp derfor de skriver sanger: “We hope that people will be moved, encouraged and stirred to live a life for Someone greater than themselves.”

Er du allerede fan av fK&C og likte førstealbumet “Crave”, vil også dette falle i smak. Er du ikke det allerede så kanskje du blir det? Det musikalske landskapet er massivt på dette albumet. Skaff deg et godt headset og skru opp lyden så mye som er forsvarlig og kos deg!

Rick Hoganson Media

Hørt

for King & Country – Run Wild. Live Free. Love Strong.

Fervent Records (2014)