Gud?

Gud?

En bok du leser – og bruker.

Lest

Tim Keller

Gud?

Lunde Forlag, 2013

Kan kjøpes her.

Boka er en New York Times-bestselger. At en bok om Gud er på den lista gjorde meg nysgjerrig. Gud? er skrevet av Timothy Keller, som er pastor i en menighet på Manhatten. Der har han møtt mange vidt forskjellige mennesker, og det merkes i boka at han vet at det er ekte folk han skriver til.

Hvorfor tillater Gud lidelse?

Hvorfor tillater Gud  lidelse? Hvordan kan Gud være kjærlig når ikke alle kommer til himmelen? Kan det bare være én sann religion?

Dette er spørsmål Keller tar opp i Gud?, og han svarer grundig og forståelig. Han sier selv at han skriver til de som tviler, og til de som tror, og til de som gjør begge deler.

Hva er tvil? Om man tviler, tror man ikke da på noe annet? Og finnes det bedre grunner for å tro på det? Keller mener at om man forkaster det Bibelen sier, velger man (ofte ubevisst) å tro på noe annet. – Mitt mål har vært å vise deg at du allerede vet at Gud finnes, skriver han.

Plasser den lett tilgjengelig i hylla. Og bruk den

Den største grunnen  til at jeg anbefaler boka er at den tar opp intellektuell temaer uten å bare gjøre det. Dette er ikke en ren trosforsvarsbok, full av nummererte argumenter.

For i tillegg til å gi gode svar på vanskelige spørsmål, forklarer Keller også andre sentrale begreper i kristendommen. Som hva synd er, hva korset og oppstandelsen betyr, at vi er skapt til et liv med Gud, og hva som er greia med evangeliet i forhold til andre religioner. Boka har ikke (bare) gitt meg nye argumenter å slå i bordet med, men den har vært direkte oppbyggelig.

Les boka selv  først. Plasser den deretter lett tilgjengelig i hylla. Og bruk den. Slå opp i den. Lån den bort. Gi den bort. Kjenner du noen som sliter med å tro? Eller noen som tenker at det må finnes noe større enn oss der ute, men ikke er sikker på om det er Gud? Anbefal denne.

Foto: Lunde Forlag