HILLSONG WORSHIP – OPEN HEAVEN / RIVER WILD

HILLSONG WORSHIP – OPEN HEAVEN / RIVER WILD

Blankpolert og himmelvendt stadion-lovsang fra en gedigen intimkonsert.

Hørt

Hillsong Worship – OPEN HEAVEN / River Wild

Lansert 16.oktober 2015

Det er egentlig ganske utrolig, etter 23 år og over 40 album i diverse serier og med diverse band, at Hillsong, verdens kanskje mest berømte menighet (eller menighetsfamilie), fremdeles kan hevde å gjøre noe nytt.

Men det kan de – for deres nyeste Hillsong Worship-album, Open Heaven / River Wild, er faktisk det første albumet de har spilt inn – i sin helhet – under den årlige Hillsong-konferansen i Sydney.

Enormt og intimt

Det gjør unektelig noe med en innspilling å ha 25 000 korister i ryggen.hpjD9GD

En ting er at sounden blir annerledes – lydbildet er naturligvis storslått og stadion-preget. Men samtidig har platen, overraskende nok, blitt en av de mest intime utgivelsene fra Hillsong-gjengen på lenge.

For Open Heaven / River Wild er ekte – direkte, inderlig og nesten forbausende nedstrippet. Og litt voksent – Hillsong Worship-platene springer jo ut fra hovedmenigheten, i motsetning til Hillsong United og Hillsong Young & Free, som er knyttet til menighetens ungdomsarbeid.

Klassisk «worship»

Mens United og Young & Free har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og nok tar en del flere musikalske sjanser, holder Hillsong Worship seg trofast til den sjangeren Hillsong opprinnelig ble kjent for.

Open Heaven / River Wild er klassisk «worship» – men av høy klasse. Sjangeren tro er det en stor overvekt av takkesanger – og det er jo ingenting galt i det. Tekstene er sanne, bibelske og fulle av evangelium – det er ingen tvil om at vi er frelst av nåden alene.

Men litt glætt blir det jo. Det hadde ikke gjort noe om de tunge stundene hadde fått litt mer plass. Kristenlivet som formidles på Open Heaven / River Wild er ikke uærlig, men det blir kanskje en liten smule urealistisk.

Så kanskje er ikke albumet fullt så intimt som det først kan høres ut, likevel.

 

Hørt

Hillsong Worship – OPEN HEAVEN / River Wild

Lansert 16.oktober 2015