Hvem er jeg?

Hvem er jeg?

NB! Dette er ikke en test der du skal finne ut hvem du er i Gossip Girl.

Tv-serien Gossip Girl er godt i gang med sin 5. sesong. Fortsatt handler det om rike og tilsynelatende vellykkede unge mennesker i New Yorks rikeste nabolag. Der har de mer enn nok av moteklær, sjekkhefter og intriger, men mindre av gode selvbilder, trofaste venner og stabile familieforhold.

I følge en  artikkel i New York Times er serien ganske lik virkeligheten til elever ved privatskolene på Upper East Side. Elevene Times har snakket med synes en del er urealistisk, men mener at mye stemmer med deres hverdag. Særlig det som har med statussymbol å gjøre, det er ikke bare moteklær som har noe å si, men også familie, venner og kjærester.

Unge som lurer på hvem de er midt oppe i alt

Men mye er  fjernt fra livene til folk flest, samtidig er det også noe å kjenne seg igjen i. Relasjoner til venner, famile og til seg selv. Vi får se venner som svikter og venner som tilgir. Familier som vokser, og familier blir ødelagt. Unge som lurer på hvem de er midt oppe i alt. Ofte er det en god dose overdramatikk, men på samme tid får vi se rollefigurer som forandrer seg, som har gått fra å tro at de er supervoksne til å innse at det er nå de holder på å bli voksne.

Gossip Girl, den anonyme personen som har fortellerstemmen i hver episode, formidler sladderen. Alle kan sende inn tips til Gossip Girl, og alle følger med på bloggen hennes. En stund etter at serien hadde begynt å gå på norsk tv, dukket det opp et par blogger etter Gossip Girl-prinsippet. Der ble det lagt ut blogginnlegg kun basert på rykter. Disse ble stoppet, og de som stod bak ble anmeldt.

Det rare er at i Gossip Girl har de bare innfunnet seg med sladderen. Alle leser meldingene de får av Gossip Girl, selv om de har muligheten til å la være. Og det verste som kan skje dem er ikke at Gossip Girl avslører hemmelighetene deres, men at Gossip Girl ikke skulle snakke om dem i det hele tatt. Hva er man om man ikke blir sett?

Hva skjer når man vil bli sett for enhver pris?

Og hva skjer  når man vil bli sett for enhver pris? Ofte er ikke rollefigurene den de vil være, de er ikke alltid den mest populære, den alle liker, eller den det er kulest å være forelska i akkurat for øyeblikket. Det er frustrerende å se på at de strever etter å bli sett og likt på måter som ikke fører noen vei.

Selv om verdiene  og holdningene vi ser i Gossip Girl ikke alltid er gode og sunne, er denne tematikken er interessant og aktuell. For det er ikke bare i tv-serien folk vil bli sett. Fra en kristen synsvinkel vet man at det viktigste ikke er popularitet og status. Alt handler om måten Gud ser oss på, at han elsker oss. Det er det som gjør oss verdifulle. Om vi bare kunne forstå det. (Av en eller annen grunn tror jeg ikke siste episode av Gossip Girl kommer til å konkludere med det samme.)

Foto: cwtv.com

__________________________________________________________________