Ikke en Oscarguide

Ikke en Oscarguide

Oscarutelingen er årets største Hollywoodhappening! Her er alt som ikke skjer.

Tips og Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Tips & trikser spalten hvor vi hjelper deg å karre deg gjennom den grå hverdagen.

PS: NRK sender Oscarutdelingen direkte natt til mandag:
– Oscarstudio fra kl 00:10
– Rød løper fra kl 01:00
– Oscarutdelingen fra kl 02:30
I tillegg sendes en dokumentar om Kon-Tiki-ekspedisjonen fra kl. 23:20, i anledning at spillefilmen «Kon-Tiki» er nominert til prisen for beste fremmedspråklige film.

Natt til mandag braker det løs igjen! Oscarutdelingen, den årlige glitterfesten over alle. Den eneste dagen i året da det er stuereint å håpe at kompisen din (hvis du henger med kjendiser) eller favorittskuespilleren din tar med seg en naken mann iført gullmaling hjem, eller at bestevenninna eller favorittskuespillerinnen din får tilbringe natta med en kortvokst fyr med sverd.

Mye skjer Oscarkvelden . Noen kommer til å vinne, og noen kommer til å tape. Noen kommer til å få vondt i ansiktet av alle de falske smilene. Enorme summer vil bli brukt på sminke og hår, noen kommer til å troppe opp i en fullstendig katastrofalt lite flatterende kjole, og noen kommer til å gråte. Sannsynligvis hysterisk.

Men det er  mye mer som ikke skjer! Og det er jo minst like interessant. Så la oss ta en titt på alt som ikke skjer i Hollywood i helga:

 • Oscarshowet blir ikke en ubetinget, dundrende suksess. Det eneste amerikanerne liker bedre enn flashy, over-the-top prisutdelinger fulle av dårlige vitser, kjendiser og musikk, er å kritisere alt etterpå og diskutere hvem som kunne gjort det bedre.
 • Lady Gaga tropper ikke opp ridende på en oppblåsbar ku båret av grønnmalte bodybuildere, iført en buksedress laget av sushi og fjær. Hun er nemlig både sykmeldt og ikke invitert. Heldigvis. Men arrangørene bør passe seg neste år.
 • Ingen av Hollywoods burgersjapper går med overskudd i helga (eller de siste tre månedene, for den saks skyld). Derimot vil det sannsynligvis bli køer fulle av kvinnelige kjendiser hos McDonald’s mandag morgen, for Oscar avslutter prisutdelingssesongen. Også kjent som hold-inn-magen-og-få-på-deg-kjolen-sesongen.

Mindre enn et sentralafrikansk statsbudsjett

 • Mens vi snakker om kjoler, 0,00% av damene vil troppe opp i kjoler fra H&M, eller som koster mindre enn en middels god bruktbil. Eller smykker som koster mindre enn et sentralafrikansk statsbudsjett.
 • Du kommer garantert ikke til å lese om alle de fantastiske dressene og smokingene mannfolka ifører seg i avisa på mandag. Hvis det ikke er en kjole, og hvis det ikke har pupper, er det ikke en nyhet.
 • En komedie kommer ikke til å vinne Oscar for beste film. Heller ikke for beste regi, eller noen andre av de prestisjetunge prisene. Man vil jo ikke risikere å bli ledd av.
 • Det vil ikke bli en overvekt av vinnere med minoritetsbakgrunn. Det er en grunn til at folk gikk mann av huse da Halle Berry vant Oscar i 2001 – hun var nemlig den første svarte kvinnen til å vinne prisen for beste kvinnelige hovedrolle! Og fremdeles den eneste. På 84 år. Forresten er hun halvt hvit.
 • Du kommer garantert ikke til å få med deg hvem som vinner for beste lydmiksing eller for beste kortfilm.

Flere vil utvilsomt bli overdøvet

 • Det er overhodet ingen sannsynlighet for at alle vinnerne kommer til å holde seg innenfor 45-sekundersgrensa i takketalen. Flere vil utvilsomt bli overdøvet av hold tåta-musikken.
 • Meryl Streep kommer ikke til å bli ropt opp som nominert i noen av kategoriene i år. For hun er ikke nominert. Dette er relativt eksepsjonelt, og et mulig tegn på verdens undergang.
 • Ingen av damene (eller mennene) kommer til å troppe opp med en gedigen hvit svane surret rundt kroppen. Fordi a) Lady Gaga er sykmeldt. Og b) det har allerede blitt gjort.

Ill.foto:  daverugby83 på flickr.com