Vinterferietips

Vinterferietips

Vinterferien nærmer seg med stormskritt, og vi i iTro-redaksjonen ønsker å gi deg tips til hva du kan finne på når du har skolefri og dagene kanskje blir litt lange!

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning. 

Vinterferien er rett rundt hjørnet. Her kommer noen tips til hva du kan finne på for å fylle denne uken fri fra skole og hverdagslige ting!

1. Spill en runde frisbeegolf i snøen. Ta med deg noen disker (i alle andre farger enn hvit) og kast i vei! Husk gode sko, og gode varme votter du kan ha på hendene når du ikke kaster. Eller kjøp en Glowdisk, som blir selvlysende om du lyser på den med en lommelykt, og spill en runde i mørket.

2. Inviter med noen nye landsmenn fra en annen kultur, fra nabolaget eller menigheten du går i, på deres første ski- eller aketur! Jeg kan love deg at det blir en morsom opplevelse for alle. Garantert knall og fall, og mye latter. Hvis du ikke har ekstra utstyr kan dette lånes gratis fra en god venn, BUA eller lignende tilbud.

3. Kjøp et puslespill på minst 1000 brikker, så har du mye godt tidsfordriv. Det er fort gjort at ferietiden innendørs bare går til å scrolle, men denne aktiviteten er skjermfri. Du kan pusle sammen med familien, eller ta på hodetelefoner og lytte til gode taler, god lovsang eller Bibelen på podcast.

4. Bak kanelboller (eller noe annet du liker godt) og enten inviter noen på besøk eller tenk etter om det er noen du kunne overrasket med fersk bakst på døra. Gjerne noen utenfor din nærmeste krets. Det kan være litt (eller veldig!) utenfor komfortsonen, men det er samtidig veldig spennende å kunne overraske noen som absolutt ikke forventer det i det hele tatt.

Og det kan bety mye for noen å bli husket på på den måten!

5. Sjekk ut en ny og oppbyggelig podkast! Om du støvsuger, trener, går en tur, rydder eller bare slapper av, er det aldri feil med en god podkast på øret. Mine anbefalinger: Sarapodden og Kulturkrigen. To podkaster som tar opp samfunnsaktuelle temaer i tillegg til mye oppbyggelig bibelsk innhold!

6. Hvis du er et sted hvor det er snø: ha snøskulptur-konkurranse. Om å gjøre å lage den kuleste snøskulpturen innen en gitt tid.

7. Les ei god og oppbyggelig bok! I dagens travle samfunn er det vanskelig å sette seg ned i godstolen med ei god bok. Sett deg som mål å lese minst ei bok i vinterferien! Mine anbefalinger:
– «Skeptikerens guide til Jesus 1 og 2»
– «Her for å bli»Alle tre bøkene er skrevet av Stefan Gustavsson. Alle tre bøkene er lettleste og jeg tror du vil ha vansker med å legge de fra deg! De to første handler om Bibelen og Jesus sin historiske troverdighet. Den siste forklarer både kristne og ikke-kristne den store fortellingen i Bibelen og hva det vil si å være en kristen.

8. Inviter en gjeng til å se The Chosen-serien (sesong 3 har nylig kommet!) Veldig bra serie som kan sette i gang gode samtaler etterpå! (iTro har samtaleopplegg til sesong 1 og 2, og kommer snart med samtaleopplegg til sesong 3 også)

9. Lag deg noe digg og en varm kopp kakao og sett deg under et pledd i sofaen og finn fram en god film. Inviter gjerne med familien eller en venn!

10. Lær deg et instrument! Kanskje du har en gammel gitar i huset, eller et piano du aldri har rørt? Det høres kanskje ikke så pent ut i starten, men man blir bare bedre og bedre!

11. Besøk slekt. Der får man ofte både kake, godteri og brus om man smiler pent, og kanskje også en god samtale.

12. Hvis det er dårlig vær og du må være inne: Skaff deg en Boxball (som er en liten rød bokseball som er festet til et pannebånd med en strikk), og lær deg enkel boksing. Det er overraskende hvor raskt du blir bedre! Veldig gøy, og er man litt raus kan man kalle det en treningsøkt.

Lightstock

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.