Jeremy Camp – We Cry Out

Jeremy Camp – We Cry Out

Gamle klassikere og fremtidige klassikere om hverandre.

Jeremy Camp har en rett og slett deilig stemme. Når han i tillegg kontinuerlig pøser ut tilsvarende deilig musikk med bandet sitt, og bruker alt det til først og fremst å gi oss herlige tekster om tro, liv og Livets Herre, kan det ikke egentlig bli så mye bedre.

Likevel har det bare blitt bedre og bedre med årene. Og den nyeste plata er intet unntak.

Halvveis en coverplate

Nå skal det sies atWe Cry Out: The Worship Projectikke er den helt typiske Jeremy Camp-plata. Dette er nemlig halvveis en coverplate. Camp har sagt at han har vokst mye åndelig de siste par årene, og ønsket å bruke denne plata til å dele noen sanger som Gud hadde talt til ham gjennom.

«Det er en renhet bak denne plata som jeg ikke engang kan beskrive. Siden jeg ikke skrev mesteparten, kan jeg heller ikke ta æren. Og jeg elsker det.»Sånn beskriver Camp selv plata – og det oppsummerer egentlig mye jeg ellers kunne sagt.

Men det er jo faktisk bare rundt halvparten av sangene som er coverversjoner, da. Camp har skrevet flere flotte nye sanger selv, som slettes ikke kommer i skyggen av de allerede kjente lovsangene. Tvert imot føles det som om de passer godt inn i selskapet. Det er ikke bare bakhistorien og coverlåtene som viser Camps åndelige vekst – det skinner også gjennom i hans egne nye låter.

Nok hans mest organiske plate hittil

We Cry Out: The Worship Projecthandler forøvrig ikke bare om en åndelig modning, den viser også at Camp har modnet musikalsk. Dette er nok hans mest organiske plate hittil, med hensyn til lydbildet. Noe som i høyeste grad passer til låtene, og også både kler og fremhever stemmen hans.

We Cry Out: The Worship Projecter et sterkt album. En flott lovsangsplate, med god balanse mellom det kjente og det nye. Se ikke bort fra at Jeremy Camps versjoner av sangene du allerede kjenner kan ende opp som dine nye favorittversjoner – og se definitivt ikke bort fra at du også kan få noen nye sanger å legge til favorittlista.

FOTO:BEC Recordings

CD:

Jeremy Camp – We Cry Out: The Worship Project
BEC Recordings (2010)