Josh Wilson – See You

Josh Wilson – See You

Vårfrisk og jordnær, fengende folk-pop fra en stor låtskriver.

Josh Wilson er en begavet fyr. Han synger fint, spiller latterlig bra gitar og skriver likefremme og ærlige tekster om tro, tvil og et liv i etterfølgelse som alle kan relatere til.

Amerikanske Wilson er en mann av få ord – beskjeden og jordnær, og etter eget sigende alt annet enn en rockestjerne. Likevel er han kanskje en av de beste artistene innen sjangeren – og de ordene han faktisk sier, eller snarere synger, er til gjengjeld reflekterte, gjennomarbeidede og velartikulerte. Ikke så rart at han stadig får flere fans.

« Wilson harevnen til å treffe akkurat rett hjem

Wilson lar seg inspirere av både pop, country og klassisk rock’n’roll, ogSee You, i likhet med de tidligere albumene hans, kan best beskrives som folk-pop. I og for seg ikke noe spesielt revolusjonerende, dette er akkurat passe polert, velprodusert musikk som legger seg behagelig i øregangene – den samme oppskriften som blant annet har gjort Taylor Swift til superstjerne.

Men det betyr ikke at dette er kjedelig eller middelmådig. For fremdeles i likhet med folk som Swift, har Wilson evnen til å treffe akkurat rett hjem, og til å finne de essensielle ‘hooks’ene som får musikken til å feste seg. Og som Swift kan han kunsten å være ærlig og personlig på en måte som lar deg kjenne deg igjen i tekstene.

Noe for de fleste, og for de fleste dager

Her er det låter for de dagene du er gira med Gud, de dagene du er lei av Gud og trenger påfyll, ny energi eller nytt håp, og for de dagene du bare er litt sånn på det jevne. Her er med andre ord noe for de fleste, og for de fleste dager.

See Youer kort sagt et godt popalbum. Et og annet småmelankolsk øyeblikk, et par småhumoristisk muntre refreng og mye varm og god musikk. En perfekt oppladning til våren, med andre ord.

Albumet er blant annet tilgjengelig i Spotify og kan lastes ned i nettbutikker som iTunes, og Platekompaniet.

Foto:Sparrow Records

Josh Wilson – See You

Sparrow Records (2011)