Kari Jobe

Kari Jobe

Where I Find You er både langt dypere og langt mer glattpolert enn debuten.

Hørt:

CD:
Kari Jobe – Where I Find You
Sparrow/EMICMG (2012)

Det første de fleste av oss hørte av Kari Jobe, var at hun sang ”Revelation Song” på den første lovsangsplata fra musikerne i megakirka Gateway Church i Dallas, Texas i 2006. Sangen tok så å si verden med storm, og er sannsynligvis en av verdens mest brukte lovsanger for tiden.

Deretter kom det  første albumet, Kari Jobe, og vi oppdaget at jenta var langt mer enn en vakker stemme i et lovsangsband – hun var en solid lovsangsartist og låtskriver på egne bein også.

Og nå er hun endelig klar med sitt andre studioalbum, etter flere år med turneer over hele verden i tillegg til arbeidet som lovsangsleder i Gateway Church.

Nydelig og velprodusert popmusikk av ypperste klasse

Where I Find  You er et stort steg videre for Kari Jobe som artist, på flere måter. Musikalsk er dette langt mer polert og glatt studiopop enn den mer organiske og akustiske stilen vi kjenner fra førsteplata. Det vil garantert skuffe noen fans, men samtidig er det ingen tvil om at det hun leverer istedenfor er nydelig og velprodusert popmusikk av ypperste klasse.

Jobes stemme har en magisk kombinasjon av lidenskap og klokkeklar, silkemyk renhet som gjør den til en nytelse å lytte til, og denne kvaliteten kommer enda mer til uttrykk på dette albumet enn tidligere.

Samtidig er Where I Find You en utfordrende plate å lytte til. For mens førstealbumet mest av alt bare handlet om å finne et intimt og nært rom for tilbedelse, er Where I Find You både dypere og mer ærlig og utforskende. Jobe graver i egne opplevelser i troslivet, og synger lidenskapelig om å klamre seg til Jesus og søke å elske ham selv når livet er på sitt mørkeste og vanskeligste.

Sannsynligvis en av årets vakreste lovsanger

Likevel er det langt fra et mørkt album. Det er fullt av lovprisning og håp, ikke minst på den lette og muntre ”Rise”, og løfterik trøst på den uendelig vakre ”Here”, sannsynligvis en av årets vakreste lovsanger.

Med  Where I  Find You har Kari Jobe bidratt til at januar 2012 har blitt en absolutt pangstart på kristenmusikkåret. Dette er en flott og oppløftende lovsangsplate som garantert vil ha lang levetid i høytalerne.

Foto: EMICMG

__________________________________________________________________