«A.D. Kingdom and empire» gir deg Apostlenes gjerninger i en gripende og underholdende innpakning

«A.D. Kingdom and empire» gir deg Apostlenes gjerninger i en gripende og underholdende innpakning

Å se serie er en god måte å hvile på, i denne serien får du åndelig påfyll i tillegg.

Sett: A.D. Kingdom and empire

Originaltittel: A.D. The Bible Continues
1 sesong, 12 episoder
Drama (USA, 2015)
Aldersgrense: 15 år
IMDb-score: 7,5/10

I denne Netflix-serien kommer man på innsiden av disiplenes gleder og sorger i de 10 første kapitlene i Apostlenes Gjerninger:

  • Vi møter en gråtende og opprørt Maria ved graven. Hun har Jesu linklær i hendene. Hvor har de gjort av Jesu kropp? Hun hører en ukjent stemme, som hun kjenner igjen etterhvert…
  • Vi møter Peter og disiplene i vanskelige tider, samtidig skjer det store tegn og under og den Den hellig ånd er svært aktiv.
  • Vi møter Saulus, senere Paulus,  som blodtørstig og rasende forfølger de kristne. Når han er på vei til Damaskus for å sanke inn enda flere «etterfølgere av Veien», møter han Jesus i et syn. Han får livet sitt forvandlet og det er ingen tvil om hvem som leder han videre.

Gir leselyst

Bibelens historie og fiksjon er vevd godt sammen, så vær obs på at de har tatt seg noen friheter. Det gjelder spesielt den fiktive relasjonen mellom øverstepresten Kaifas og Pontius Pilatus.

Likevel krydrer det serien og gir lyst til å lese Apostlenes gjerninger. Man får hjelp til å forstå og se for seg det som står skrevet når man blir kjent med kulturen, naturen og landet det hele skjedde i.

 

En trosstyrkende serie

A.D. er en inspirerende kvalitetsproduksjon, og tydeliggjør hva disiplene var villige til å ofre for å forkynne evangeliet. Tre andre poeng den tydeliggjorde for meg:

  • Trosstyrkende og levende å se historiene vi leser om i Bibelen på denne måten.
  •  Gud er ikke en passiv Gud. Han er virksom og vi får gå med Hans kraft også i dag, den samme kraften som fikk Jesus opp av graven i første episode (og første påskedag!).
  • Maria kjente ikke igjen Jesu stemme før han se navnet hennes. Hun blir forundret, og etterhvert kommer gleden og begeistringen for underet som har skjedd. Det er vår Jesus, det! Han kjenner oss og ser oss. Han kaller oss ved navn.

Dersom du får sansen for å se Bibelen i Netflix-format på denne måten, kan jeg også anbefale «The Bible» som er historier fra Det gamle testamentet og det som selve A.D. serien er en fortsettelse av.

Lykke til med serien! Håper du sjekker ut både den og Apostlenes gjerninger, og at det kan gi deg mye godt for tro og liv.

Sett: A.D. Kingdom and empire

Originaltittel: A.D. The Bible Continues
1 sesong, 12 episoder
Drama (USA, 2015)
Aldersgrense: 15 år
IMDb-score: 7,5/10