Leeland

Leeland

Texas-bandet innfrir med The Great Awakening.

Leeland er ute med sitt fjerde studioalbum, og endelig er et av årets mest etterlengtede kristne album her. MedThe Great Awakeningfortsetter bandet sin seiersrekke av storslått lovsangs-rock.

Med dette albumet viser bandet at de fortsetter å modnes i heseblesende fart, både åndelig og musikalsk.The Great Awakeninger en voksen, nyansert og variert plate, som viser til fulle at de ikke driver med musikk bare fordi det er moro – men fordi de har verdens viktigste budskap.

Noe av det som alltid har truffet meg med Leeland, er tekstene. De er utfordrende, ransakende, dype og grundige, og går rett til kjernen i evangeliet. Og den suksess-oppskriften har de på ingen måte endret på denne gangen – snarere tvert imot. Det føles som om fokuset bare blir klarere for hver utgivelse, og ettersom bandmedlemmene blir mer voksne. Men det er ikke nødvendigvis bare nyansene i kristenlivet som kommer mer i fokus – det er også kallet.

Rett inn i tilbedelse og hengivelse»

Albumet åpner med tittelsporet, som også setter tonen og er en av de sterkeste ‘misjonssangene’ jeg har hørt på lenge. Akkompagnert av en herlig pianointro og en fengende melodi drar denne storslåtte og pulserende låta, basert på et dikt fra syttenhundretallet, deg rett inn i tilbedelse og hengivelse:

‘One man wakes, awakens another, second one wakes his next door brother, three awake and arouse a town and turn the whole place upside down, many awake will cause such a fuss, it finally awakes the rest of us, one man awakes with dawn in his eyes, truly then it multiplies.’

Mektig.

Og sånn fortsetter det. Med den velkjente, nesten litt svulstige, progressive lovsangsrocken de allerede er kjent for, og med en hengivenhet og beundring for Guds storhet som man ikke kan annet enn å bli inspirert av. En av de vakreste låtene på albumet er den enkle, nedstrippede, men nydelige ‘I Wonder,’ som i all sin enkelhet utbasunerer Guds storhet, hellighet og godhet.

Noen spor er mer meditative enn andre»

Det eneste som av og til slår meg – ikke ofte, men innimellom – er at enkelte av låtene av og til kan bli en smule repeterende. Som for eksempel ‘All Over The Earth’, men med sine drøye åtte minutt er det vel heller ikke så rart, det handler nok mer om at noen spor er mer meditative enn andre. Uansett er det småplukk.

MedThe Great Awakeninghar Leeland gjort nettopp det veldig mange forventet at de skulle gjøre: Gi oss et av årets beste kristne lovsangsrock-album. Det er inspirerende lytting – og vel verdt ventingen.

Foto:Providentpress.com

CD:

Leeland – The Great Awakening

Essential Records (2011)