Mens vi venter på kvelden

Mens vi venter på kvelden

6 tips for å gjøre ventetida litt mindre brutal.

1. Deleger ventingen

Har du yngre søsken eller andre barn i huset, kan det være greit å dele lengselen fram mot kvelden med noen andre. Minn dem jevnlig på gavehaugen under juletreet, dersom de skulle ha glemt den, og hvor fryktelig lenge det er til de skal åpnes. Det er alltid bedre å delegere enn å sitte igjen med all ventingen selv.

2. Tre nøtter til Askepott – for viderekomne

Se Tre nøtter til Askepott klokka 11 på NRK. For den rutinerte seer blir dette kanskje litt for elementært, og da kan du jo gjøre det litt mer spennende ved å forsøke å forutsi Knut Risans dubbede kommentarer før de kommer, til hygge og glede for dem rundt deg!

Sett opp en dramatisering av juleevangeliet, med deg selv i alle rollene

3. Øk gavemengden

Synes du pakkehaugen under treet ser litt begredelig ut? Ta en liten runde i huset og finn ulike ting som tilhører de andre, pakk det inn, og gi det tilbake til deres rettmessige eiere i form av julegaver. Du vil bli kveldens mest populære. Garantert!

4. Énmanns-dramatisering av juleevangeliet

Sett opp en dramatisering av juleevangeliet, med deg selv i alle rollene.

5. Juleevangeliet baklengs

Blir en vanlig dramatisering av juleevangeliet for lite utfordrende, kan du forsøke å finne ut hvordan det ville blitt baklengs.

Blir det rareste øyeblikket når de tre vise menn stjeler med seg gull, røkelse og myrra fra Jesus før de drar til Østen? Eller er det enda mer spesielt når mannen som er ansvarlig for manntallet i Betlehem visker bort navnene til Josef og Maria, før han fortsetter å stryke ut alle de andre navnene på lista etter hvert som folk kommer innom for å registrere seg?

Har du lurt på innholdet i noen av kalenderlukene noen gang?

6. Lag en ny julelek!

Et eksempel: ”Kast klementinen!”. Alle deltagerne kaster en klementin så langt de kan. Vinneren ringer på døra til eieren av hagen vinnerklementinen landet i.

Når naboen åpner, forklarer du at siden klementinen landet i naboens hage har du lov til å komme inn til dem og hente én valgfri gave fra under juletreet deres, og ta med deg hjem. Hvis naboen protesterer, kan du si ”Beklager, men sånn er faktisk reglene.” Det har han forståelse for.

Lite visste mannen om at en snømann i et fly skulle få stor innvirkning på livet hans

7. Julekalenderfortelling

Har du hatt en sjokoladekalender i desember, er den antagelig blitt tom for sjokolade omtrent nå. Men har du lurt på innholdet i noen av lukene noen gang? For eksempel hva et fly, et tog, en trompet og en mann på trehest har å gjøre i en julekalender? Nå er tiden til å gi det hele mening! Lag en historie der de ulike tingene bak kalenderlukene introduseres kronologisk i historien. Min historie begynner som følger:

”Et lys var tent i den lille stua. Lite visste mannen som bodde der om at en snømann i et fly skulle få stor innvirkning på livet hans i løpet av kvelden. Idet han henger de siste julekulene på juletreet hører han en kraftig lyd utenfor. Han skvetter til. Gjennom vinduet så mannen, som for øvrig sitter i en stor sko, et stjerneskudd. Var den et varsel om det som skulle skje? En ting er i alle fall sikkert: Hadde han visst mer om hvordan kvelden ville bli, ville han antagelig brukt ønsket sitt på noe annet enn en godteripyntet kjelke…”

Etter en litt annerledes julaften, er du nå klar for å innta julemiddagen og motta gaver!

God jul!