Ny julemusikk

Ny julemusikk

iTro anbefaler deg tre av årets mest spennende nye juleplater.

Hørt:

Hawk Nelson – Christmas
BEC Recordings (2011)

Deas Vail – For Shepherds & Kings
Mono vs Stereo (2011)

TobyMac – Christmas In Diverse City
Forefront Records (2011)

Lei av Mariah Carey, Oslo Gospel Choir og Bieber-under-the-mistletoe? Er du klar for noe nytt i julemusikk-spillelista? Hva med å snu litt opp ned på noen klassiske julesanger? Frykt ikke, det er faktisk ikke bare Justin Bieber som har gitt ut juleplate i år. Her kommer tre av årets mest spennende juleutgivelser – fra kristne artister med en litt ny vri på julestemningen. Gøy jul!

Hawk Nelson – Christmas

Poppunk-bandet Hawk  Nelson har tatt for seg et lite knippe klassiske julesanger og…gjort dem til sine. Det vil si, de har punket dem opp, tilført litt kaos og en god del lyd. Det er definitivt annerledes, ikke nødvendigvis direkte fint, men absolutt spennende.

Har du hørt jule-EP’ene til Sufjan Stevens? (Hvis ikke bør du gjøre noe med det umiddelbart.) Hawk Nelson i juleutgave høres egentlig mest ut som Sufjan Stevens’ mer utålmodige, rufsete og rocka lillebrødre. Med syv låter er det ikke akkurat en EP, heller et slags mini-album. Det er egentlig akkurat langt nok, for noe mer enn dette ville fort blitt rotete. Istedenfor blir det moro. Og helt sikkert noe for deg som vil ha det gøy med å vekke besteforeldre fra middagsluren på julaften.

Deas Vail – For Shepherds & Kings

Dette er en  kort, men nydelig EP med fire tradisjonelle, men til dels ikke så kjente julesanger. Indierockerne i Deas Vail gjør sine egne versjoner av låtene, noe som kort kan oppsummeres følgende: Vakkert!

Deas Vail har blitt sammenlignet med Death Cab For Cutie, og ikke uten grunn. Dette er melodiøs indierock i juleutgave, vart, akustisk, stemningsfullt og akkurat passe annerledes. Spesielt ‘Coventry Carol’, en engelsk julesang fra femtenhundretallet, er en virkelig juvel å ta med seg fra denne EP’en.

TobyMac – Christmas In Diverse City

Hvis du vet  noe som helst om TobyMac, vil du sannsynligvis mistenke at når han nå disker opp med en splitter ny juleplate, vil den ikke akkurat være tradisjonell. Og du vil ha helt rett. Dette er julemusikk som TobyMac gjør den – variert, nyskapende, og spennende.

Christmas In Diverse City byr definitivt på julefølelse, med både bjelleklang og en og annen virkelig klassisk – og gjenkjennelig – julesang. Men du vil også få servert rapping, bidrag fra kjente artistvenner som Adam Young (du kjenner ham nok bedre som Owl City – ja det er han som synger ‘Fireflies’), Leigh Nash og Jamie Grace. Dessuten er halve albumet overlatt til bandmedlemmene i TobyMacs turnéband Diverse City – som tilfører plata enda mer variasjon og spenst med sine til dels veldig ulike solospor.

Med en beatbox- og synth-drevet technoversjon av ‘Little Drummer Boy’, og alt fra Jackson 5 til Broadwaymusikaler og klassisk salmesang som inspirasjon, er dette uten tvil årets mest unike juleplate. Og mer enn det – sannsynligvis også en av årets nye juleklassikere. For det funky-funk-funker. Som bare det.

Foto: BEC Recordings / Mono vs Stereo / Forefront Records / rayandbee på Flickr

________________________________________________________________