Rebecca St. James

Rebecca St. James

Med "I Will Praise You" er en av kristenpopens vakreste stemmer endelig tilbake.

Det har vært relativt stille rundt kristenpop-prinsessa Rebecca St. James de siste årene. Her i Norge er hun kanskje mest kjent for sangen «Wait For Me» og for å snakke tydelig om viktigheten av å vente med sex, men med sine over tyve år i bransjen siden debuten som tolvåring har hun rukket å selge over to millioner album, gitt ut åtte plater, åtte bøker og spilt i flere filmer.

Når hun nå er tilbake med sitt første nye album på seks år, er det en selvsikker og åndelig fokusert Rebecca vi møter. På lovsangsalbumetI Will Praise Youbeveger hun seg noe bort fra den mer pop-rock-baserte sounden vi kjenner fra de siste albumene, og gir oss et album proppfullt av energisk og inderlig tilbedelse som inviterer til å synge med.

I Will Praise Youer en samling nyskrevne lovsanger, ført i pennen både av St. James selv og av noen av de største navnene innen lovsang i dag, i tillegg til to coverlåter. Vi møter en artist som vil formidle det hun har opplevd i sitt eget liv, om en Gud som holder gjennom alt. På låter som «You Still Amaze Me» blir vi invitert til å reflektere over Guds storhet, og den nydelige «Almighty God» peker på tryggheten i ta sin tilflukt i Ham.

Som balsam for slitne øreganger

Samtidig har St. James aldri hørtes bedre ut. Den vakre, behagelige vokalen som har kjennetegnet henne gjennom hele karrieren kommer virkelig til sin rett på dette albumet, og spesielt sistelåta «You Make Everything Beautiful» er som balsam for slitne øreganger.

I Will Praise Youer en solid, tilbakelent og vakker lovsangsplate. En plate som er vel verdt ventingen for alle dere som har ventet på noe nytt fra Rebecca St. james siden nå seks år gamleIf I Had One Chance To Tell You Something, og en flott introduksjon til en av kristen musikks virkelig store artister for alle dere andre.

PS: Rebecca St. James spiller på flere arrangementer i Norge tidlig i august –sjekk nettsidene hennes for mer informasjon.

Foto:Provident Label Group

CD:

Rebecca St. James – I Will Praise You

Provident Label Group (2011)