Sex og selvstendighet

Sex og selvstendighet

Ikke lær av kåte popstjerner.

Det er mye nakenhet i kulturen vår i dag. På forsiden av ukeblader, og på Paradise Hotel.

Eller svingende på en gedigen jernkule som Miley Cyrus. Vi har vel alle våre hobbyer.

Samtidig snakker man  om å «empower women» – altså å bli selvstendige, sterke kvinner. Girl power! Du skal lete lenge etter en kvinnelig kjendis som ikke kaller seg feminist.

Men feminist? Lady Gaga går på restaurant iført bare BH, og kaller det kunst. Beyonce insisterer på at jenter «run the world» – ved å danse forførerisk med sexy kvinnelige soldater. Til glede for alle heterofile menn.

Illustrerer sin nye selvstendighet med pushup-bh

Og hva med når Katy Perry synger «Roar» som kvinnelig Indiana Jones uten mann (han ble spist av en tiger) – og illustrerer sin nye selvstendighet med pushup-bh og nysminkede pupper?

Er det egentlig noe særlig til forbilde?

Nakenhet, erotikk og  sjokkerende, utfordrende oppførsel gjør deg ikke til en sterk, selvstendig kvinne (eller mann) som tar kontroll over din egen kropp. Det gjør deg til et produkt – til en forbruksvare.

Åmåle verdien din etter antallet siklende blikk

Sex selger. Men  å selge deg selv gjennom sex er ikke det samme som å være selvstendig. Det er det motsatte. Det er å måle verdien din etter antallet siklende blikk du får. Men skjønnheten kommer innenfra, som de sier. Styrken også.

Eller som Gud sier: «Mennesker ser det som øynene ser, men Herren ser på hjertet.» (1. Sam 16,7b)

Så ikke lær  av popstjernene. Lær å se det Gud ser. Og la han være styrken din. «Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.» (Fil 4,13)

Ill.foto:  nooccar på flickr.com