The Walls Group – Fast Forward

The Walls Group – Fast Forward

I 2010 publiserer The Walls Group sin første video på YouTube. Etter bare noen uker melder Kirk Franklin interesse for gruppen. Nå er de ute med sitt andre album, Fast Forward.

Hørt

The Walls Group – Fast Forward

Fo Yo Soul Recordings / RCA Records (2014)

I 2010 publiserer The Walls Group sin første video på YouTube. Kvartetten fra Texas, bestående av to brødre og to søstre, blir raskt spredt over internett og bare etter noen uker melder gospelguru Kirk Franklin sin interesse for gruppen. Imponert av gruppens homogene sound og harmoniske voicinger, kombinert med den energiske musikaliteten til de fire ungdommene under (!) fylte 22 år blir gruppen signert av Franklin til Fo Yo Soul Entertainment. Dette har resultert i flere singler og to album, hvor ”Fast Forward” er det nyeste bidraget.

«Bærer preg av kvalitet og godt planlagt studioarbeid»     

Kirk Franklin har hatt stor innflytelse på gruppens sound allerede fra første plate ble utgitt. ”Fast Forward” er intet unntak, hvor Franklin har vært med på å skrive og arrangere hele 10 av 13 låter. Siden forrige plate har gruppen blitt mer modne og selvsikre i forhold til sitt musikalske uttrykk. Hvor de på forrige innspilling benyttet seg av noe fattige synthbaserte blåse og- strykearrangement, bærer denne platen derimot preg av kvalitet og godt planlagt studioarbeid. The Walls Group klarer å kombinere tradisjonell og contemporary gospel med seige hip hop elementer, innslag av melodiøs pop og silkeglatt R&B.

Med ”Love On The Radio” starter albumet med et energisk brak hvor elektronikabasert perkusjon slår fra seg viktigheten av nestekjærlighet i et ”kjærlighetsløst” samfunn. Tekstene på albumet er preget av ærlighet og entusiasme rundt evangeliet, samt lovprisning og tydelig formidling av håp i alle livets situasjoner.  På låten ”Satisfied” blir det i seig lounge-sound satt fokus på å motstå fristelsen av å bli definert av materialistiske ting, mens på ”God In My Mind”  reflekterer gruppen rundt ondskapens problem – altså hvorfor Gud tillater ondskap i vår verden, også denne i en hip hop-basert drakt.

«Alle disse låtene bidrar til å skape en karakteristisk dybde i albumet.»

Til sist vil jeg trekke fram ”Perfect People” som et spennende bidrag, både i forhold til det musikalske og tekstmessige uttrykket i albumet. Stilmessig har denne låta hentet mye fra Kirk Franklins ”I Smile”, med breie gospelakkorder i et ”marsjerende” tempo, men fremstår allikevel som original. Låtens innhold er bygget rundt Matt 5:3 og setter fokus på takknemlighet og ydmykhet i møte med livet. Alle disse låtene bidrar til å skape en karakteristisk dybde i albumet. Dette er kjærkomment å høre i et gospel-album, hvor musikalske flinkis-tendenser fort kan overdøve både innhold og mening i låtene.

«Et velkomponert og gjennomført album»

Totalt sett er ”Fast Forward” et velkomponert og gjennomført album, med elementer fra både Israel Houghton, Mary Mary, Kirk Franklin, Cece Winans og Dorinda Clark Cole. Stilmessig vil nok albumet kunne fri til et bredt publikum, tatt i betraktning innslagene av pop-sound og hip hop.  Det støter allikevel ikke fra seg selv den argeste Crouch-generasjonen – dette på grunn av The Walls Group evne til å fusjonere tradisjonell og moderne gospel på en gjennomført måte.

Skjermdump

Hørt

The Walls Group – Fast Forward

Fo Yo Soul Recordings / RCA Records (2014)