Tim Hughes – Pocketful of Faith

Tim Hughes – Pocketful of Faith

I sommer kom Pocketful of Faith, det femte studioalbumet til Tim Hughes. Og det er verdt å høre.

Hørt

Tim Hughes – Pocketful of Faith

Integrity Music (2015)
Kjøp albumet på iTunes

Tim Hughes er en av de store gutta innenfor kristen musikk. Jeg har selv vokst opp med å høre på denne karen, og i sommer kom hans femte studioalbum, Pocketful of Faith. Og jeg synes det er stålende!

Tim Hughes er et navn som er kjent for veldig mange som kjenner kristen musikk. Han har sammen med andre som for eksempel Matt Redman, Chris Tomlin og Hillsong vært definerende for både kristenpop/ -rock og lovsangsmusikk. I tillegg til å være en dyktig artist er Hughes ordinert anglikansk prest og driver Worship Central, en «lovsangsskole» som har store konferanser og kurs rundt om i verden. En driftig type, med andre ord!

Herlig album

Pocketful of Faith er et svært velprodusert og akkurat passe variert album. Fra rolige og vakre strofer til drivende pop/rock, og med gode og meningsfulle tekster. Med på laget på denne platen har Hughes blant annet Phil Wickham (på sangen «Here With Me»), og resultatet er totalt sett en plate som jeg gjerne hører gjennom igjen og igjen.  Sangene på plata inviterer til å henge seg på, og det er lett å få disse sangene på hjernen (uten at det blir plagsomt). Et av de beste kristen-albumene i år, i min bok.

Personlige favoritter

For meg var det to sanger som skilte seg spesielt ut på denne plata. Tittelsporet «Pocketful of Faith» er nydelig, både med tekst og musikk. En sang som handler om å bære fram alt for Gud i tro, selv når denne troen kan virke svak og vaklende (se link under). Men det absolutte høydepunktet for meg  kommer i den majestetiske «Hope and Glory». En ordentlig lovprisningssang som setter seg i kroppen. Som resten av plata en nydelig produsert låt, med en fantastisk oppbygning som får henda til å reise seg.

Hørt

Tim Hughes – Pocketful of Faith

Integrity Music (2015)
Kjøp albumet på iTunes