Hjelp, det er sommerferie!

Hjelp, det er sommerferie!

En ting er iallefall sikkert, sommerferien trenger hverken bli dyr eller kreve mye for å bli helt fantastisk. Skap sommeren du ønsker deg!

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Kanskje skal du jobbe, reise på festival, fly til utlandet, reise på familieferie eller bare chille hjemme. Her kommer tips og forslag til hva du kan finne på i sommer og hva du burde tenke på før bilferien.

10 tips til ting å gjøre i sommerferien:

 1. Sitte rundt bålpanne på sene sommerkvelder
  Samle sammen en god gjeng med folk, kanskje ta fram gitaren og ha en kjekk kveld rundt bålpannen en sen sommerkveld. Finn frem pledd og kok varmt vann for en kopp kakao. Selv sommerkveldene kan bli kalde.
 2. Sove under åpen himmel
  Det finnes mange måter å titte på stjernehimmelen på. En minnerik sommerferieopplevelse som ikke trenger å koste deg noe som helst er å sove ute. Du kan enten henge opp hengekøye, legge madrassen på terrassen eller om du har tilgang på en pickup-bil, så kan du legge madrass i lasteplanet.
 3. Lære et instrument
  Sommerferien er en perfekt tid for å lære deg et nytt instrument. Det instrumentet du aldri lærte da du var liten. Det finnes mange gode videoer på YouTube som lærer deg å spille instrument.
 4. Piknik
  Inviter med deg noen venner på piknik. Dere kan reise til en park, strand eller noe liknende, men hvem sier at ikke også hagen kan fungere perfekt til piknik?
 5. Campe i bagasjerommet
  Har enten du eller vennen din lappen? Pakk med deg madrass, lyslenke, masse puter, dyner, pledd, digg mat og kanskje en høyttaler og kjør til et sted med fin utsikt. Rigg dere godt til rette og nyt ferielivet i bagasjerommet på en bil.
 6. Lag en smoothie
  Hva er vel bedre enn en digg og forfriskende smoothie når gradestokken bikker tjue grader? Et raskt Google-søk gir deg utallige oppskrifter på supergod smoothie!
 7. Les en bok
  Sommeren er tid for å lese bøker. Mange biblioteker har sommerles-kampanjer for barn, hvorfor ikke lage din egen sommerleseplan? Finn en bok som du synes er spennende og ta den med på stranda, på bilturen, i hagen eller bli liggende i senga med en god bok.
 8. Hjelpe naboene
  Hva med å spørre naboene om du kunne ha hjulpet til med noe? Klippe plenen, male huset, vaske bilen eller passe hunden.
 9. Lese i Bibelen
  Aldri lest i Bibelen før? Eller kanskje du er godt i gang med å lese hele? Sommeren er en fin tid for å begynne med Bibellesning, enten du er nybegynner eller godt i gang allerede. Et tips er å ikke lese så mye om gangen og å begynne med Det nye testamentet.
 10. Dra på leir
  Om du er gira på leir og festival, så er sommeren definitivt høysesong for dette. Visste du at det faktisk er mulig å reise på leir hver uke hele sommeren? Det finnes så utrolig mange forskjellige organisasjoner som arrangerer store sommerleirer. Ta med hele vennegjengen og reis på leir.
  22.-26.juni er det for eksempel UL på Oslofjord Convention Center!

Bilferie-tips

Er du blant de som skal på bilferie i sommer? Kanskje med hele familien eller en roadtrip med vennegjengen? Her kommer noen tips til bilferien:

 1. Husk å lade all elektronikk på forhånd
  Det er så kjedelig når øreproppene eller headsettet går tomt for strøm bare 20 minutter etter at dere har begynt å kjøre. Sørg for å ha ladet opp alt på forhånd!
 2. Lek billeker
  Det finnes mange morsomme leker dere kan gjøre på bilturen. Hva med å velge seg ut en farge, og så er det om å gjøre å passere flest biler med den fargen innen en gitt tid eller distanse. Er du blant de med god peiling på bilmerker kan dere jo også ha gjettekonkurranse på hva som kommer til å bli det neste bilmerket dere passerer. Eller hva med «mitt skip er lastet med»? Selv på en biltur kan man laste skip!
 3. Se ut av vinduet og få med deg det vakre Gud har skapt
  Hva er vel en bilferie uten å faktisk nyte den? Sett på noe deilig musikk, slapp av og nyt det vakre synet av Guds skaperverk som passerer på utsiden av vinduet. Plutselig ser du dyr, rare fjell eller noe spektakulært!
 4. Google stedene dere skal til for å finne skjulte skatter
  Vet dere hvor turen går, kan det være lurt å på forhånd søke opp stedet samt finne ut hvilken vei dere skal kjøre dit. Sjekk ut anbefalinger fra tidligere besøkende og se om du kan finne skjulte skatter som ikke er overfylt av turister.
 5. Planlegg turen på forhånd
  Planlegg turen godt på forhånd, regn ut omtrent hva det vil koste hvis du skal være med å betale for ferien, les deg opp på stedene dere skal besøke, og sørg for at overnatting er i orden før dere kommer fram og plutselig står der uten et sted å bo.
Uansett hva du velger å fylle sommeren din med, husk at det finnes ingen fasit på hva som er en bra sommer! Skap sommeren DU liker, og gjør den sammen med venner og familie! God sommer!
Lightstock

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.