Ufattelig Kjærlighet

Ufattelig Kjærlighet

Ufattelig kjærlighet  er en av de mest fantastiske bøkene jeg har lest. Samtidig beskriver den en forferdelig virkelighet.

I denne boka møter vi Sarah, en liten jente som opplever en far som avviser henne og ønsker at hun ikke var født. Moren er glad i henne, men dør ganske tidlig. Onkelen Rab lovet moren å passe på Sarah og finner en rik mann som vil “adoptere” Sarah. Mannen kaller Sarah for Angel, misbruker henne og hun blir en prostituert. Etter hvert begynner Angel å tro på det hun har hørt om livet; at alle mannfolk vil utnytte deg og rive hjertet ditt i stykker, og at ingen bryr seg om deg. Ut i historien møter vi Hosea, en gudfryktig mann som har fått beskjed av Gud om å gifte seg meg Angel.

Guds kjærlighet forandrer mennesker

Ufattelig kjærlighet er  bygd på Hosea i Bibelen. Kjærligheten Hosea viser den prostituerte gang på gang, er et bilde på den kjærligheten Gud har til oss. Det er det jeg syns er så fantastisk med denne boka. Kjærligheten Gud har til oss er ufattelig. Den er større enn vi kan fatte, men denne boka kan være med på å vise oss mer av hvordan Guds kjærlighet virkelig er.Guds kjærlighet forandrer mennesker, og det får vi tydelig se i denne boka. Angel forandrer seg gradvis, og tar stadig små skritt i riktig retning.

Nå leser jeg den for tredje gang

At denne boka  er fantastisk tror jeg ikke det er bare jeg som syns, den er absolutt å anbefale til både ungdom og voksne. Dette er ikke bare nok en klissete kjærlighetshistorie, men en bok som er vakkert skrevet og kjærligheten her stikker dypere. Hosea gir aldri opp Angel, selv om det ikke hadde vært rart hvis han gjorde. Hun svikter han gang på gang, men hans kjærlighet til henne er usvikelig. Jeg tror alle ønsker seg en kjærlighet som denne, og da er det jo fantastisk at Gud står med åpne armer. Selv pleier jeg så å si aldri å lese en bok mer enn én gang, men denne boka var så vakker at jeg kunne rett og slett ikke la være. Nå leser jeg den for tredje gang…

BOK:

Ufattelig Kjærlighet

Forfatter: Francine Rivers

Utgitt: Lunde Forlag 1999

Kan fortsatt kjøpes hos for eksempel Bokkilden

Ill.Foto: kelsey_lovefusionphoto på flickr.com