Biologisk kirkevekst

Biologisk kirkevekst

Helge Dagsland har laget timeplaner, rettet eksamener og blitt far. Det siste gav kirkevekst.

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra ulike perspektiv.

Helge Dagsland er misjonær i Peru. Der bor han med kona Anne, og sønnen Ruben.

Hvor mange har blitt frelst? Jeg er misjonær, men spørsmålet føles litt urettferdig. For du er vel en Jesu disippel du også: Hvor mange har blitt frelst i ditt nærmiljø?

Min tjeneste er ikke akkurat i frontlinjen av Guds rike. Jeg har ikke direkte ledet noen til Jesus, men jeg tror jeg har hjulpet mange som er kristne. Så hva gjør jeg egentlig? Helt ærlig, så har jeg den siste tiden laget timeplaner, rettet eksamener og blitt far.

Det er kanskje ikke slik en ekte misjonær skulle bruke tiden sin

Er det kjedelig  arbeid?Hvis vi tar det kjedeligste først, så blir nok kanskje det timeplanene. Jeg innser at det kanskje høres kjedelig ut, og kanksje ikke slik en ekte misjonær skulle bruke tiden sin. Det er ikke mange som skriver hjem om slikt. Men jeg tror det er viktig planleggingsarbeid. Jeg har nemlig planlagt en viktig del av livet til til over 20 mennesker, som igjen påvirker familier og tjeneste i kirken. Det er kanskje ikke så mange som blir frelst direkte av slikt, men ting ligger til rette for at disse personene kan gjøre en innsats.

Jeg har forsøkt å forstå forskjellige håndskrifter på eksamener. Jeg har sjekket referanser, bøker og nettet, og satt karakter. Det kan være både vanskelig å kjedelig, og ingen ble frelst, men jeg tror og håper at noen er bedre utrustet til tjeneste.

Og så har jeg blitt far. 8. juni var den store dagen. Ruben ble født. Og de siste ukene har dagene har han vært en viktig del av dagene mine. Det er gøy og spennende, og det fører også til kirkevekst.

Akkurat nå tror jeg at min tjeneste skal dreie seg om timeplaner, eksamener og en sønn

Min sønn er  en ny i kirken. Det er kanskje det eneste synlige resultatet jeg kan vise til etter 3 år i Peru. Det er en ny som kommer til å gå fast i kirken, og det er på grunn av meg. Og jeg er veldig fornøyd med det.

Men jeg tror ikke misjonærtjenester skal måles ut fra hvor mange som blir kristne. Jeg ønsker å gjøre en innsats for at flere kan få høre om Jesus. Og akkurat nå tror jeg at min tjeneste skal dreie seg om timeplaner, eksamener og en sønn. For øyeblikket er det viktige deler i min tjeneste i Peru. Og så ber og håper jeg på at tjenesten min kan hjelpe til at enda flere kan bli frelst.

Ill.foto:  © Odua Images – Fotolia.com