Bolivia

Bolivia

Kan NLMs 10 misjonærer i Bolivia egentlig utgjøre en forskjell?

Med sine nesten 10 millioner mennesker er månedens misjonsland i november, Bolivia, verdens 83. største land målt i antall innbyggere. De har altså klart å snike seg foran Ungarn og Burundi, som ligger hakk i hæl på lista. De har riktignok fortsatt litt å gå på før de virkelig seiler opp som en seriøs utfordrer til Somalia på 82. plass, men likevel: En 83.-plass på denne lista kan man ikke kimse av!

Kanskje tenker du at 10 stykker neppe kan utgjøre en stor forskjell

I Bolivia er  det store flertallet av befolkningen katolikker. Men de aller fleste bolivianere har likevel ikke Jesus som eneste herre i livet, og man regner med at hele 95 % av befolkningen både tilber og ofrer til Moder Jord og Solguden.

Disse trenger å få høre at Jesus har seiret over de onde kreftene, og er sterkere enn alle andre krefter. Og at Jesus kom for å frelse dem.

NLM har for tiden 10 utsendinger i Bolivia. Kanskje tenker du at 10 personer neppe kan utgjøre en stor forskjell for disse 10 millioner menneskene. Folk hadde visstnok ikke så veldig stor tro på at to små fisker og fem små brød skulle utgjøre den stor forskjellen for en sulten folkemengde på 5 000 heller…

I Jesu hender kan små ressurser utgjøre store forskjeller

Vi kan heldigvis  få tro at i Jesu hender kan små ressurser utgjøre store forskjeller. Så denne måneden legger vi derfor Bolivia spesielt i hans hender, som har makt til å gjøre store handlinger.

Vi kan be:
– for NLMs misjonærer og deres familier
– for de ulike prosjekteneNLM driver
– for den nasjonale kirka ICEL (Iglesia Cristiana Evangelica Lùterana)
– om at flere bolivianere må få et møte med Jesus, og overgi seg til ham

I løpet av november kan du lese flere saker om misjonsarbeidet i Bolivia her, og er du spesielt interessert i Bolivia og viktige uttrykk du kan trenge i møte med Bolivia kan kanskje denne miniordlista lyse opp for deg i høstmørket.

Foto: Telly Gacitúa’spå flickr

______________________________________________________________