Håper julekonsertene deres kan samle inn 100.000 kr til misjonsprosjekter

Håper julekonsertene deres kan samle inn 100.000 kr til misjonsprosjekter

– Vi har troen på at det vi gir betyr noe, sier Sunniva Muren og Odd Martin Reilstad.

Barnet som fødtes

Julekonserter i Misjonssalen Oslo (9. des) og Kleppe Bedehus (21. des).
Medvirkende: Peter Tveita, Sebastian Haugland, Sara Tveita, Sigrid Helene S. Reilstad, Odd Martin Reilstad og Sunniva Muren.
Inntektene gis til ungGlobal.

Vi er alle opptatt av misjon og å ha det gøy med musikk, forteller Odd Martin Reilstad.

– Det ledet til kombinasjonen av å arrangere en konsert der inntektene går til noen som trenger det, og å utfordre oss musikalsk.

Denne helga arrangerte han og fem venner julekonserten «Barnet som fødtes» i Misjonssalen i Oslo, der rundt 300 personer kom og hørte på.

Billettinntektene gis til misjonsarbeid

Billettinntektene fra konserten gir de til ungGlobal. Dette er Misjonssambandet ung sitt misjonskonsept, som har som mål å gi Guds kjærlighet til verdens unge.

– Hvorfor ville dere gi inntektene til ungGlobal?

– Vi brenner for at flere skal få høre om Jesus, noe man kan bidra med både gjennom å gi og i form av å ta imot julens budskap og evangeliet gjennom ord og toner, forteller Odd Martin.

– Gjennom et slikt prosjekt får vi også være del av noe større enn oss selv, og det kjennes veldig meningsfylt.

Flere i bandet har gått ungGlobal-linja på Bibelskolen Fjellhaug, der de i flere måneder fikk bo i land der Misjonssambandet driver arbeid.

– Det var naturlig å gi til ungGlobal når mange av oss både har sett og fått tatt del i arbeidet som drives for barn og unge rundt om i verden, forteller han. – Vi har troen på at det vi gir betyr noe, og at vi også kan bidra til arbeidet på andre måter enn å fysisk være på feltene der arbeidet blir drevet.

Sunniva Muren var også med å lage konserten. Hun forteller at det kom inn mer penger enn de hadde sett for seg.

– I år skal vi ha to konserter, der vi på den første klarte å samle inn hele 44.000 kroner. Det overgikk all forventning, og det er forventet å komme enda flere på konserten vi skal ha på Kleppe Bedehus 21. desember.

– Derfor har vi i bandet et hårfint mål om å klare å gi et sekssifret beløp til ungGlobal, avslører hun og Odd Martin med et smil.

(Intervjuet fortsetter under bildene)

Alle foto: Jonatan Hiis Ånestad

En bibelsk rød tråd gjennom konserten

– Den røde tråden i konserten er julens budskap, sier Sunniva. Samtidig forteller hun at oppsettet med instrumenter og besetning gjorde det til en litt utradisjonell julekonsert.

– Vi har spilt på hverandres styrker, der vi flere ganger under konserten bytter instrumenter for å skape variasjon, ettersom vi bare er seks personer i bandet. Noen sanger hadde fullt band, andre arrangement med fire gitarer, noen bare flygel, eller to lutter fra Hellas og Mongolia.

Sangene ble hele veien koblet sammen av tekster fra Bibelen.

– Mellom sangene ble det lest opp bibeltekster som startet med profetier fra Jesaja, deler av juleevangeliet og til slutt bibelvers der vi tydelig ser hvordan disse profetiene om Jesus oppfylles, sier Sunniva. – Sangene speiler bibeltekstene slik at den røde tråden blir tydelig.

– Julen er en livsforvandlende hendelse

– Er det noe ved julens budskap dere håper de som kom sitter igjen med etter konsertene?

– Jeg håper de blir spesielt minnet på at julen er mer enn bare denne stemningen vi ofte leter etter i juletiden, sier hun.

– Det er veldig fint med tradisjoner og at enkelte ting ved julen kan vekke noen følelser i oss, at det setter oss i julestemningen. Men for meg har det vært viktig å påpeke det at julen handler om mer enn denne stemningen.

– Julen er jo egentlig basert på en hendelse, en hendelse som forandret alt, og som er livsforvandlende for meg og deg også i dag. At Jesus ble født gjør at vi i dag får muligheten til å takke ja til et liv med Gud, der vi får leve nært til Han tross våre feil og mangler. Og Jesus åpnet denne veien til Gud, ved at han kom ned til jorden som menneske, og det er verdt å feire og sette fokus på!

(Intervjuet fortsetter under bildene)

Alle foto: Jonatan Hiis Ånestad

Ga ut julesang på Spotify

– Dere har jo også utgitt en fersk tolkning av Det hev ei rose sprunge på Spotify. Er det en grunn til at dere ville spille inn akkurat den sangen?

– Det er en låt som har fulgt meg i en del år, som først bare var en tekst med veldig mange ord, men jeg syntes likevel det var noe fint ved den, sier Sunniva.

 

– Etter å ha jobbet med den, har jeg innsett hvor vakker tekst det er i denne låten. Den tar utgangspunkt i Jesaja 11,1 hvor det står profetert om Jesus som skulle komme:

“Men en kvist skal skyte fram av Isais stubb, og et skudd fra hans røtter skal bære frukter”.

– Og om vi leser i Johannes Åpenbaring 22,16, ser vi hvordan denne profetien blir oppfylt:

“Jeg er Davids rotskudd og ætt, den klare morgenstjerne”.

Selv om dette er en låt mange kjenner til, tror Sunniv at man kanskje ikke nødvendigvis alltid tenker over hva teksten betyr.

– Derfor gjorde vi en innspilling av den med en helt enkel besetning: to gitarer og et piano, med live-takes, for at teksten kan formidles på en tydelig måte. Og det er ganske kult å tenke på at dette er en gammel tysk julesalme fra 1587, som er like relevant for oss i dag, og som kan berøre oss på samme måte som den var tenkt til da den ble skrevet.

– Hvordan blir den neste konserten på Klepp? Og hvorfor bør folk komme på den?

– På Klepp blir det samme oppsett som i Misjonssalen Oslo, forteller Odd Martin. – Med et variert program vi håper blir spennende og der julens budskap er i sentrum.

– Folk bør komme på konserten på Klepp 21. desember om man ønsker en opplevelse med noen litt uvanlige og ikke så tradisjonelle instrumenter, om man ønsker å bli introdusert for noen litt mindre kjente julesanger. Eller om man ønsker å få en opplevelse med noen av de gode kjente julesangene, men kanskje i en litt ny drakt, avslutter han.

Jonatan Hiis Ånestad

Barnet som fødtes

Julekonserter i Misjonssalen Oslo (9. des) og Kleppe Bedehus (21. des).
Medvirkende: Peter Tveita, Sebastian Haugland, Sara Tveita, Sigrid Helene S. Reilstad, Odd Martin Reilstad og Sunniva Muren.
Inntektene gis til ungGlobal.