Kul type blir regionleder

Kul type blir regionleder

Han er klar for en jobb han virkelig brenner for. Han er klar for å fyre deg og.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Hans Arne Sanna. En leken, eventyrlysten kar, med caps og Converse. 36 år. Nygift. Kul type. I august tar han over som regionleder i NLM Utland. Han skal ha ansvar for Mongolia og feltene i  Nord-Afrika og Sentral-Asia.

– Det er veldig spennende å gå inn i denne jobben. Det kommer til å bli personlig utfordrende, så det er jeg spent på. Men det er et felt jeg er brennende engasjer i. Jeg vil at det skal bli bra. Sånn virkelig bra.

Landene Hans Arne skal ha ansvar for er nye for NLM. Mongolia er det landet som NLM har vært lengst i, av de. Og det er jo i seg selv et moderne misjonseventyr. Nord-Afrika er helt ferskt og på mange måter i oppstartsfasen. Sentral-Asia er ganske nytt.

– Det er spennende arbeid i disse områdene. Det er veldig små kirker og få kristne. Behovet for evangeliet er enormt.

Hans Arne er også av den reiseglade typen. Som han sier – Det er ikke negativt at det er utrolig spennende historie og kultur i landene jeg skal lede. Jeg nysgjerrig av natur og vil gjerne se alle kriker og kroker, så dette tror jeg blir bra.

Nytt ansvar

Jobben Hans Arne skal ha, har masse ansvar og han får en annerledes jobbhverdag enn før. De siste åra har han jobba mye med ungdom, som internasjonal- og ungdomskonsulent i NLM ung. Han var også ungdomsleder i Misjonssalen Oslo i sju år.

– At det blir mer administrasjon og budsjettering er nytt. Men det som blir trist er å ikke skulle ha så mye kontakt med ungdom lenger. Likevel håper jeg at jeg kan fortsette med en del av ungdomsarbeidet og holde kontakten. Drømmen er jo å skape et enda nærere forhold mellom NLM Utlands arbeid og ungdommen i misjonen.

– Så er det ikke til å komme fra at selv om jeg har reist mye, så har jeg ikke bodd i utlandet og vært misjonær. Det er jeg veldig klar over og har et ydmykt forhold til, når jeg nå skal lede et helt felt.

Veldig kult og viktig

At NLM jobber inn mot verdens minst nådde folk er veldig kult og viktig, synes Hans Arne. Arbeidet i feltet han skal ha ansvar for er en del av NLMs strategi for å faktisk nå de som ikke har hørt evangeliet før. Det betyr at de må tenkte nytt, siden de går veier veldig få har gått før dem. For noen må jo gå.

– Det skikkelig spennende å jobbe med områder det ikke er så lett å snakke om. Vi må jobbe på kloke måter og få til å dele engasjementet med flere.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.