Med turndrakt for misjon?

Med turndrakt for misjon?

På NLM-skolen Val vgs samler de inn penger til en landbruksskole i Tanzania, og noen av elevene håper å få rektor til å gå en dag i turndrakt, for å skaffe penger til prosjektet.

Misjon

NLM driver 10 videregående skoler med rundt om i landet, de fleste med internat. Hvert år samler elevene på NLMvgs sine skoler inn flere millioner kroner til ulike misjonsprosjekt.

Val vgs er en landbruksskole som ligger i Nærøy i Nord-Trøndelag.

Cecilie Holta og Anette Olsen går i 2. klasse på Val vgs, og ved siden av skolen er de opptatt av å skape et engasjement for skolens misjons- og bistandsprosjekt i Tanzania.

– Vi skal ha et prosjekt i Kiabakari, som ligger i Tanzania. Der har de en landbruksskole, som Val er med og støtter, forteller Cecilie.

Begge de to jentene kjenner litt til Kiabakari-prosjektet fra i fjor, siden de har hatt det samme prosjektet på Val i flere år. Forventninger deres er likevel at engasjementet blant elevene på Val skal bli enda større enn det har vært tidligere.

Det hadde for eksempel vært veldig gøy å få rektor til å gå med turndrakt en dag!

– I år har vi laget et eget styre for prosjektet, og den første store planen vår er å arrangere et misjonsløp på foreldredagen, sier Cecilie, – Så har vi tenkt å få i gang litt andre ting også, som basar og sånt, som kan få inn penger til prosjektet.

De forteller at de ikke har satt seg noen konkrete mål om hvor mye de vil samle inn i løpet av året, men at de håper å få med lærerne til å gjøre ting, for å skape litt blest rundt prosjektet.

– Vi har lyst til å lage en liste, der det står at når vi har samlet inn for eksempel 20 000 kroner, så skal en lærer gjøre et eller annet rart, sier Cecilie. – Det hadde for eksempel vært veldig gøy å få rektor til å gå med turndrakt en dag!

Les mer: Vals prosjekt i Kiabakari

«Nå er vi veldig gira på å komme i gang med prosjektet og gire opp resten av skolen!»

Både Anette og Cecilie mener det er et kjempeviktig misjonsarbeid de er med og støtter i Tanzania, både med utdanning av evangelister, og at de i tillegg kan få hjelp med jordbruk, slik at folk kan få en egen inntekt og klare seg selv med mat.

– Noen fra Val reiser ned til Kiabakari, og når vi reiser dit, så reiser vi med litt fagpersonale i landbruket, som kan hjelpe dem litt med grisehus og åker og sånt, forteller Cecilie.

Etter å ha vært på en samling i Oslo med misjonsprosjektfolk fra andre av NLMs skoler som har lignende prosjekter, er begge jentene klare for å komme tilbake til Val.

– Nå er vi veldig gira på å komme i gang med prosjektet og gire opp resten av skolen!

Nils Kåre Bøe

Misjon

NLM driver 10 videregående skoler med rundt om i landet, de fleste med internat. Hvert år samler elevene på NLMvgs sine skoler inn flere millioner kroner til ulike misjonsprosjekt.

Val vgs er en landbruksskole som ligger i Nærøy i Nord-Trøndelag.