“når du kommer til Bodø…”

“når du kommer til Bodø…”

“Vi har fått kallet om å gå ut og å være Jesus sine vitner uansett hvor vi er og bor. Trenger vi noe større kall en det?”

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra forskjellige perspektiv.

Eline Austbø er 20 år og kommer fra Sirevåg på Jæren. I år flyttet hun til Bodø for å studere til å bli grunnskolelærer. Fjoråret ble brukt på Fjellheim bibelskole i Tromsø, og hun tenkte vel egentlig at det skulle bli hennes “Nord-Norge-år” før det bar sørover igjen, men slik ble det ikke.

Jeg forstod etter hvert at det ikke var bare tull at de trengte flere kristne i Bodø.

En ivrig bodø-væring  i klassen (på Fjellheim) drev hele året å maste om Bodø og tullet med «når du kommer til Bodø…»”, forteller hun. “Jeg var hele tiden sikker på at etter Fjellheim skulle jeg begynne å studere. Problemet var bare at jeg ikke ante hvor.”

Valget ble heller  ikke nødvendigvis lettere gjennom bibellesing, påpeker hun, men etter hvert løsnet det. “Matt 8:18-27 ble på mange måter vendepunktet for meg” forteller hun. “Jeg forsto etter hvert at det ikke var bare tull at de trengte flere kristne i Bodø, og tok like gjerne utfordringen. Etter ett utrolig kjekt men også intenst år på bibelskole ønsket jeg å komme ut i «verden» og være et vitne.”

Jeg har lært mye om meg selv og mye om å stole på Gud.

Livet som student  i Bodø har ikke bare bydd på strålende dager, det har vært utfordrende også, innrømmer hun. “Det å flytte fra alt av nærmeste venner og familie byr på litt berg og dalbaner i hverdagen. Jeg har lært mye om meg selv og mye om å stole på Gud.”

Gjennom studiet har  Eline fått mulighet til å komme tett innpå mennesker som ikke kjenner andre kristne eller evangeliet. “Til tider litt kjedelig pensum, bussturer og gruppearbeid har åpnet opp for at gode samtaler dukker opp. Det er både utfordrende og skummelt men også utrolig kjekt å få komme ut av «kristenbobla».”

Vi er alle kalt

“Til andre som  lurer på hvor de skal, eller lure på om de kanskje har fått et kall, ble min konklusjon at vi er alle kalt.” sier hun og henviser til Matt 28:18-20:

“Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»”

Vi har fått  kallet om å gå ut og å være Jesus sine vitner uansett hvor vi er og bor. Trenger vi noe større kall en det?”

Ikke vent med å fortelle medelevene at du er kristen

Til deg som  er ny student kommer hun til slutt med et råd: “Mitt beste råd for nye studenter er å være ærlig. Ikke vent med å fortell medelevene at du er kristen, våg å vær tydelig. Du trenger ikke kunne alt eller ha alle svarene, for vanskelige spørsmål vil komme, du kommer langt med en dose ærlighet og ydmykhet. For Han har lovet å være med deg alle dager.”

Foto: Stig Ove Voll @ flickr