På vei til tjeneste

På vei til tjeneste

Med total tillit til Gud og tjenestevillige hjerter er Oddbjørd og Mathias snart på vei Indonesia.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Det unge paret, Oddbjørg og Mathias, har vært gift i snart to år, bor i Oslo, og har gjort et litt uvanlig karrierevalg. Akkurat nå Jobber Oddbjørg som sykepleier og Mathias som lærer på Hurdal verk folkehøyskole, men om halvannet år vil ekteparet befinne seg på den andre siden av kloden, hvor de skal jobbe som utsendninger for NLM i Indonesia. Jeg har avtalt å møte det unge ekteparet på en kafè for å høre mer om tanker rundt framtiden og utsendingtilværelsen.

Jeg følte jo at Gud ville jeg skulle reise, sier hun og smiler.

«Vi har begge vokst opp som misjonærbarn. Jeg i Tanzania og Mathias i Peru», sier Oddbjørg når jeg spør hva som gjorde at de ville bli sendt ut. Hun fortsetter, «Og vi har begge opplevd dette som godt, som en rikdom. Når jeg ble eldre tenkte jeg mye på at dette var noe jeg også ville gjøre, og da jeg traff Mathias var det viktig at han kunne tenke seg det samme. Jeg følte jo at Gud ville jeg skulle reise», sier hun og smiler.

Mathias hadde ikke tenkte konkret på det å reise ut som utsending selv, men sier han ikke hadde avfeid tanken helt. «Jeg ville jo at Gud skulle bruke meg, og som kristen har jeg, og alle, et kall til å fortelle andre om Jesus. Hvis Gud ville ha meg ut av Norge for å fortelle andre om han, var jeg villig til å reise». Paret er plassert i Indonesia, langt fra både Norge, Peru og Tanzania. Dette tror de kan være en styrke. «Det er liksom nytt for begge to, vi kan bli kjent med språk og kultur sammen», sier Oddbjørg.

Totalt tillit til Gud

Mathias er og opptatt av å fremheve hvor viktig Gud har vært i alt. «Jeg har opplevd at jeg må stole fullt og helt på Gud i denne prosessen. Der jeg er nå har jeg det utrolig bra. Jeg har en god kone, et trygt miljø, og en jobb jeg stortrives i. I jobben og i livet nå, føler jeg at jeg mestrer det som kommer, men i møte med misjonærlivet kjenner jeg at jeg blir liten. Jeg aner ikke hva som venter eller hvordan livet vil bli. Jeg vet at om jeg skal klare den jobben må jeg ha Gud med på laget. Jeg blir liten, og Gud blir stor. Jeg må stille meg til rådighet – se Gud, her er jeg, bruk meg!»

I medielyset

I begynnelsen av januar, skrev avisen Dagen om paret. De ville følge et ungt ektepar som ville reise ut som utsendinger, og tok derfor kontakt med NLM. NLM spurte deretter Oddbjørg og Mathias om de kunne tenke seg å si ja til noe sånt. «For oss var jo dette et godt tegn», ler Mathias, og forteller at de fikk dette spørsmålet før de hadde fått bekreftet fra NLM at de skulle reise ut. Til nå har avisen bare skrevet en artikkel om paret, men de vil ha kontakt hver gang det skjer noe nytt.

Begge synes det er både rart og spennende å skulle bli fulgt av en avis, men ser på det som en mulighet. «Vi er jo bare vanlig norsk ungdom som har valgt å følge Jesus. Jeg håper dette viser andre at det er helt greit å søke om å dra ut», sier Mathias.

Men «hva tenker dere om å bli misjonskjendiser?», lurer jeg på helt til slutt. Oddbjørg svarer umiddelbart – «det er en dream come true», og ler. «Nei», fortsetter hun fort. «Jeg syns jo det er fint å kunne fortelle andre om prosessen, men personlig er jeg ikke veldig glad i oppmerksomheten. Han derimot-«, sier hun og vender blikket til mannen sin, og ler. «Ja», erkjenner Mathias «jeg er nok hakket mer glad i ”rampelyset” enn Oddbjørg».

 

Privat

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.