Diego fant Jesus da vennene sviktet

Diego fant Jesus da vennene sviktet

iTro har møtt Diego Armando (26) i Peru, som forteller den dramatiske historien om hvordan han ble en kristen da vennene sviktet og alt gikk imot ham.

Mitt vinesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Diego Armando gikk på en kristen skole i Peru, men hadde et fjernt forhold til Gud. «Det betydde ikke noe for meg og lå meg ikke nært til hjertet. Jeg tilhørte et dårlig miljø hjemme, og gjorde mye jeg angrer på i dag,» innrømmer han.

Karneval

Diego forteller om miljøet hjemme, og om en hendelse som forandret mye i livet hans. «En dag ble jeg med vennene mine på karneval, som det er stor tradisjon for her i Peru. Vi traff en guttegjeng vi ikke kjente fra før der borte, og verken de eller vennene mine hadde gode intensjoner.

Det er en tradisjon i karneval at man maler seg på kroppen, og da vi skulle male ei jente begynte noen av de andre å ta på henne, mens jeg var til stede.

Den andre guttegjengen skyldte på oss, og vi ble tatt inn til avhør hos politiet. Vi kom i et ungdomsfengsel, og etter hvert begynte vennene mine å legge skylden på meg. Jeg var den yngste i gjengen og lett å skylde på.»

Reddet av vilt fremmed

Videre forteller Diego om alt det negative som fulgte med denne hendelsen, men også hvordan han fikk hjelp fra uventet hold. Vennene mine kalte meg stygge ting og klandret meg for å ha misbrukt jenta.

Det ble etter hvert rettssak, og jeg husker at politiet hentet meg på skolen. Også i rettsalen løy vennene mine om meg – jeg følte meg forrådt. Men så skjedde det noe rart, en vilt fremmed på gata som hadde vært vitne til hendelsen, forsvarte meg. Det endte med at jeg ble frikjent i retten.»

Følg iTro.no på instagram

Fant Jesus

«Da jeg kom hjem anklagde foreldrene mine meg for å ha dårlige venner, og gav meg husarrest i et år. Etter en stund ble jeg invitert med i kirka av kusina mi, som foreldrene mine heldigvis sa ja til. Jeg hadde egentlig ikke så lyst, men ble med. Der ble jeg positivt overrasket. Lovsangen imponerte meg, og miljøet var veldig bra. Etter litt begynte jeg å gå fast, og ble omsider kjent med Jesus og Bibelen. Det var godt!»

«Jeg fikk etter hvert lov til å bli med i lovsangsteamet – en drøm som gikk i oppfyllelse! Nå drømmer jeg også om at hele familien min skal ta i mot Jesus. Søsteren og broren min har blitt kristne, og jeg har veldig lyst til at foreldrene mine også skal bli det.»

Etter litt begynte jeg å gå fast i kirka, og ble omsider kjent med Jesus og Bibelen. Det var godt!

Bli med å støtte Siembra

Diego har tidligere vært elev på Setela bibelskole i Arequipa i Peru. Hvis du er med å støtte Siembra, sikrer du at Diego og andre får muligheten til å lære mer om Jesus og bli utrustet til å tjene i misjon og kirke.

Vil du være med å gi? Bli fast giver, gi en enkeltgave eller tips ungdomslaget ditt om å ha Siembra som sitt misjonsprosjekt. Din gave er viktig! Ta kontakt med info@nlm.no for mer informasjon. Eller gi på VIPPS (Siembra #71171).

Funfact: Diego Armando er kalt opp etter fotballegenden Diego Armando Maradona

Mitt vinesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.