– Hun dama der, hun har ikke hørt evangeliet!

– Hun dama der, hun har ikke hørt evangeliet!

I landsbyen kjørte vi forbi ei svartkledd dame. Fullt tildekket. Da sa Asle det til meg: «Hun dama der, Margunn. Hun har ikke hørt evangeliet.»

Siembra

Margunn Østebø er på tur til Etiopia for å se på misjonsarbeidet NLM ung er med og støtter der, gjennomSiembra-prosjektet 2013/14.

Siembraer NLM Ung sitt misjonsprosjekt for ungdom. I 2013/14 skal vi i Siembra samle inn penger til prosjekter i Etiopia.

Er du ikkefast giver i Siembraennå? Du kanbli det her!

Vi er ute på veien igjen i Etiopia. Vi er ferdige i Raytu og har tatt fatt på veien hjem. Vi skal innom et par mindre steder før vi stopper innom Hawassa og Addis Abeba, og så bærer det hjem til Norge.

Men Asle har  nettopp sagt noe til meg som gjør at jeg ikke kommer til å forlate Etiopia helt ennå. Ikke med hjertet i hvert fall.

Vi har kjørt gjennom ulikt landskap i dag. Noen ganger er det helt øde langs veien, mens andre ganger kjører vi gjennom større og mindre landsbyer. Flere av landsbyene vi har kjørt gjennom i dag har vært muslimske. I den ene landsbyen kjørte vi forbi ei svartkledd dame. Fullt tildekket. Da sa Asle det til meg. «Hun dama der, Margunn. Hun har ikke hørt evangeliet.»

Det ble så virkelig for meg. Så nært. Hun der. Dama rett der borte

Jeg kjente  jeg  rykket til lite grann. Det ble så virkelig for meg. Så nært. Hun der. Dama rett der borte. Hun vi kjører forbi, og som vi kan få blikkontakt med i forbifarten. HUN har aldri fått høre evangeliet. Så urettferdig!

Her har jeg vokst opp i et kristent hjem, og har hatt tilgang på å høre evangeliet hver eneste dag av mitt 21-årige liv. Jeg har fått høre evangeliet om en kjærlig Gud som elsker meg på tross av mine synder. Som sendte sin sønn i døden for at jeg skulle ha mulighet til å bli frelst fra synd og død, og oppstå til evig liv sammen med Ham.

Og så kjører vi forbi ei dame som aldri har fått høre dette. Som mest sannsynlig tror på en gud som hun gjør det hun kan for å tilfredsstille. En gud som krever et perfekt liv for at noen skal gå gjennom hans nåløye til frelse. En gud som ikke selv vil gjøre noe for at menneskene som tilber ham skal få sine synder tilgitt.

Vil du bli med meg på dette oppdraget?

Vi er nødt  til å gjøre noe! De trenger å få høre! Dama vi kjørte forbi, og millioner av flere med henne. De trenger å få høre de gode nyhetene om at frelse er tilgjengelig.

«Hver den som tror på ham, skal ikke fortapes, men ha evig liv.» Vil du bli med meg på dette oppdraget? Vil du be Gud lede deg og utruste deg til å være et vitne for ham? Og være villig til å gå dit han leder?

Han har sendt oss, og han har lovet å være med oss. Mennesker, både i Norge og Etiopia og i resten av verden, er verdt det. De er elsket og dyrt kjøpt av Gud, og de fortjener å få høre det slik du og jeg har gjort.

Foto: Kashfi Halford / flickr.com