– Takk for at dere hjelper oss

– Takk for at dere hjelper oss

Husker du Mamma Putra? Hun er en av dem som har fått ny kunnskap og et forandret liv etter at LOS startet sitt arbeid blant kvinnene ved Medans søppelfylling.

Her kan du lese den første artikkelen om Mamma Putra.

Vi spurte Mamma Putra hva som er det viktigste hun har lært siden LOS (NLMs samarbeidsorganisasjon i Indonesia) startet sitt arbeid i Simpang Kongsi, landsbyen ved søppelfyllinga i Medan. Her lever folk flest, barn og voksne, av å samle søppel. Flere får nå hjelp til å finne alternative levebrød.

Jeg har lært å skape et bedre hjem for meg selv og familien

– Jeg har lært hvordan jeg kan holde det rent og pent både i og utenfor huset, og å skape et bedre hjem for meg selv og familien. Jeg har også lært å lage organisk gjødsel, og jeg har fått hjelp til å plante ulike grønnsaker utenfor huset, forteller Mamma Putra. – Jeg har også lært om mat og vitaminer, og forstår nå litt mer om hvor viktig det er å ha et sunt kosthold.

Og kunnskapen hun har fått har gitt konsekvenser. Datteren hennes er nå mindre syk enn før.

– Tidligere var datteren min ofte forkjølet, forteller Mamma Putra. – Etter at jeg forsto at dette kunne ha en sammenheng med at hun var ute og lekte når det regnet, så er hun sjelden forkjølet. Nå leker hun bare inne i huset når det regner.

– Er datteren din også med på samlinger i regi av LOS?

– Ja, hun er med både på engelskkurs og undervisning om helse og hygiene, og lærer å spille Anklung.

Mamma Putra forteller at datteren liker godt å være med på LOS-oppleggene.

– Hun er veldig glad i det, og når hun fra tid til annen er trøtt og ikke har lyst til å delta, så oppmuntrer jeg henne til å bli med likevel, sier Mamma Putra.

Jeg har lyst til å takke LOS og NLM for at dere kommer hit for å hjelpe oss

Årets Siembra-prosjekt er arbeidet i Indonesia, deriblant LOS sitt arbeid på søppelfyllinga. Nå blir kvinnene der opplært i å lære videre det de selv har lært, og målet er at LOS kan trekke seg ut fra landsbyen i løpet av 2013. Les mer om hva sykepleier Silje Stavland sier om arbeidet sitt på søppelfyllinga.

– Jeg har lyst til å takke LOS og NLM for at dere kommer hit for å hjelpe oss, avslutter Mamma Putra.

Du kan være med å gi penger slik at mennesker som Mamma Putra kan få et bedre liv her på jorden, og også håp for evigheten.

Siembra er navnet på NLM Ungs misjonsprosjekt for ungdom.
Hvert skoleår lanseres nytt prosjekt.

Siembrasidene vil du jevnlig finne oppdatert informasjon om årets prosjekt.

Skoleåret 2010 /2011 skal vi samle inn penger til Norsk Luthersk Misjonssambands (NLMs) arbeid i Indonesia.