Slik kan du leve et grensesprengende liv anno 2017

Slik kan du leve et grensesprengende liv anno 2017

- Misjon trenger ikke være stort, bråkete og dramatisk.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Kontakt info@nlm.no, dersom du har spørsmål.

I november var jeg og mange andre på misjonskonferansen Frontline. Konferansen hadde temaet «grensesprengende», og vi ble blant annet oppfordra til å be Gud hjelpe oss til å leve grensesprengende liv.

Spennende og slitsom bønn

Jeg tok utfordringen, og har begynt å be daglig om at Gud må vise hvordan jeg kan sprenge grenser for ham. Det er en spennende bønn, men skal jeg være ærlig må jeg innrømme at jeg også synes den er litt slitsom.

Jeg synes det er slitsomt å måtte være grensesprengende og radikal.

Jeg forbinder det med å være en slik som står på barrikadene. Den som roper høyt, markerer seg, står opp mot urett, er en pioner.

I en vanlig hverdag føles det ikke så lett å være slik. Jeg orker egentlig ikke være så veldig grensesprengende. Jeg har jo nok med å stå opp i tide, komme meg ut i frisk luft og å ikke sitte for lenge og spille på mobilen. Da klarer jeg ikke å sprenge grenser i tillegg!

Ikke stort bråkete og dramatisk

Men så har jeg innsett at det kanskje er jeg som møter utfordringen på feil måte. Jeg har innsett at grensesprenging ikke alltid behøver å være stort, bråkete og dramatisk. Det kan være et blikk, en utstrakt hånd eller et ord.

Det kan være tid, rom, forståelse og et godt måltid mat. Av og til skal vi være tydelige og markere oss. Men andre ganger kan det forsiktige og stille bety like mye.

Leser vi om Jesus i Bibelen ser vi det samme. Jesus utfordret mange grenser: han krysset skiller mellom de syke og de friske, mellom kvinner og menn, mellom folkegrupper og land.

Mest av alt har han fjernet grensen mellom oss og ham da han døde for syndene våre på korset, og på grunn av det kan vi leve nær Gud. Noen ganger skjedde dette i offentligheten og med mye oppstyr. Andre ganger skjedde det i på øde steder og med bare noen få mennesker til stede.

Slik kan man være grensesprengende

Dette lærer meg noe om hvordan jeg kan være grensesprengende. Et grensesprengende liv kan innebære å flytte, bytte jobb, ta oppgjør med urettferdighet eller kjempe for upopulære saker. Men andre ganger kan det være like grensesprengende å gi noen litt tid.

Eller være åpen for det som er annerledes og uventa. Snakke godt om noen som er utenfor. Fortelle kjente og ukjente om hva Jesus betyr for meg. Å be hver dag. Gå inn for å gjøre noe godt for noen. Lytte til de som er eldre eller yngre enn meg. Noen ganger å være stille slik at andre slipper til.

Jeg vil fortsette å be om å få se hvordan livet mitt kan være grensesprengende. Og jeg vil be om å få se hvordan det passer inn i min hverdag, i det som er vanlig.

Om mot til å ta både de store og de små valgene. Og sprenge grenser for Jesus.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Kontakt info@nlm.no, dersom du har spørsmål.