Vaffelmisjon på kjøpesenter

Vaffelmisjon på kjøpesenter

I shorts og t-skjorte reiser Preben snart til Bolivia for å fortelle andre om Jesus.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Preben Solvang er 25 år og fra Erfjord i Rogaland. Han har de siste årene jobbet som forkynner i region Sør-Vest, men reiser nå ut som misjonær til Bolivia i fire år.

Yndlingsfargen er blå og han kommer til å reise i langbukse og en lett jakke. Nei, det er sol og sommer der. Han kommer til å reise i shorts og t-skjorte. Om han bare kunne tatt med seg en ting (utenom Bibelen, selvsagt), ville det vært er stort bilde av familien.

I august venter en litt rolig start. I  varmen. I ny by, nytt land. Med nytt språk. Så i januar 2017 begynner det virkelig.

Preben Solvang reiser snart til Cochabamba i Bolivia. Der skal han være misjonær de neste fire årene.

Vafler og Bibler

– Jeg er klar for å gå inn i evangelisk arbeid i byen – spesielt blant unge. Det som hadde vært spennende å få til er å prøve ut litt annerledes arbeid. Om vi kan få til å dra til et kjøpesenter å forteller evangeliet hadde det vært veldig bra. Kanskje vi kan dele ut vafler og Bibler der, så vi kan komme i kontakt med folk.

Preben vil utfordre de lokale, kristne ungdommene til å gå utenfor komfortsona si. Utfordre de til å virkelig ønske at det skal komme flere enn de 15-20 ungdommene som allerede er på møtet.

– Det vi vil er jo å nå ut til mennesker. Om det er å henge på et kjøpesenter eller i en park, har ikke så mye å si. Men jeg håper vi kan få kontakt med vanlige folk. Invitere dem inn i kirken.

Spent

Frem til avreise er det dager som fylles med tanker om fremtiden og nytt liv.

– Det jeg gleder meg mest til er å bare få en hverdag i Cochabamba. Til å komme i gang med arbeidet, språket og livet. Jeg gleder meg til maten og å faktisk kunne snakke enda bedre med folk. Og som vestlending som er vant med regn, blir det fint med sol og varme.

For seks år siden var Preben ettåring i Bolivia, og siden den gang har landet på mange måter blitt hans misjonsland. Han har vært der flere ganger og er spent på å komme tilbake. Det som er kjipt er å skulle være borte fra familie og venner så lenge. Frem til savnet kommer, vil Preben gjemme på de gode minnene og vissheten om at det er mange som ber for han.

Hvorfor reise ut?

De siste åra har han jobba som forkynner i NLMs region Sør-Vest. På spørsmål om hvorfor han nå skal reise til Sør-Amerika for å fortelle om Jesus, når han kan gjøre det i Egersund svarer han;

– Da det var en som sa til meg at det er lettere å skaffe en ny person til jobben din som forkynner i Norge, enn å få en annen til å reise til Bolivia, ble det enda lettere å dra. For meg har kallet og nøden for Bolivia blitt sterkere og sterkere med åra. Hvem veit hva det blir etter fire år, men nå er jeg klar for å reise ut.

Bønn

Husk på Preben i bønn i årene som kommer. Be om at Gud skal bruke ham, at ungdomsarbeidet og kirken kan vokse. Om styrkelse i troen for de lokale. Om vekkelse. Be for hele misjonsfeltet i Bolivia. Om at de kan få gjøre en god jobb for NLM og være tjenere for Gud.

 Herren er ikke sen med å oppfylle sitt løfte, som noen mener. Nei, han er tålmodig med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal nå fram til omvendelse. (2. Pet 3.9)

Torodd F. Ottestad

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Preben Solvang er 25 år og fra Erfjord i Rogaland. Han har de siste årene jobbet som forkynner i region Sør-Vest, men reiser nå ut som misjonær til Bolivia i fire år.