Et løfte om paradis til en dødsdømt kriminell

Et løfte om paradis til en dødsdømt kriminell

En forbryter som var korsfestet ved siden av Jesus fikk oppleve hvor stor Guds nåde er.

Jesu sju ord på korset

Bibelen forteller at Jesus sa sju ting mens han hang på korset. I påsken vil vi se litt på hver av dem.

«Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i paradis.» (Luk 23,43)

To dødsdømte forbrytere ble korsfestet på hver sin side av Jesus.

Den ene av dem hånte Jesus fordi han ikke hjalp seg selv og dem ned fra korset, mens den andre irettesetter den første, og sier og sier til Jesus: «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!»

Bilder på to typer mennesker

Disse to forbryterne kan virke som gode representanter for oss mennesker.

Kanskje har ingen domsstol avslørt deg og meg som store forbrytere som fortjener dødsstraff, men Gud – som kjenner hjertene våre – vet at vi er langt fra uskyldige.

Ifølge Guds standarder er vi i samme posisjon som disse forbryterne. Vi fortjener straff, og kan ikke gjøre opp for denne selv.

Philip Yancey sier det slik i sin bok Nådens gåte: «Menneskene kan deles inn i to typer: ikke De skyldige og De rettferdige, slik mange tror, men i to typer skyldige: Det finnes skyldige mennesker som erkjenner det gale, og det finnes skyldige mennesker som ikke gjør det.»

Og her finner vi begge disse mennesketypene representert ved en korsfestet forbryter hver, på hvert sitt kors – på hver sin side av Jesus.

Jesus gir ham mer enn det han ber om

«For dem er hvert fall alt håp ute!» ville jeg nok tenkt om jeg så disse forbryterne, og det hadde det jo også vært, hadde det ikke vært for han som hang på korset mellom dem.

Når den ene forbryteren ber Jesus om å unne ham en liten tanke når han kommer til sitt rike, gir Jesus ham mye mer enn det han ber om. Han gir ham evig liv, han får bli med Jesus til Paradis!

Dette er ikke som en belønning fordi han hadde vært en god kandidat til Nobels fredspris, men fordi Jesus kom til jorda for å gi nettopp slike som ham håp og liv i Paradis – ikke som belønning, men som en gave. Alt forbryteren rakk å gjøre, var å ta imot det Jesus ville gi ham.

raheel9630 / pixabay

Jesu sju ord på korset

Bibelen forteller at Jesus sa sju ting mens han hang på korset. I påsken vil vi se litt på hver av dem.