Mitt forbilde

Mitt forbilde

Morfar er en hverdagshelt, et forbilde, og har delt av sin livsvisdom med meg.

Mitt forbilde

«Mitt forbilde» er en serie der ulike personer forteller om sitt forbilde, og hva det er ved denne personene som gjør ham eller henne til et forbilde.

Når jeg skal fortelle om et forbilde, vil jeg trekke fram min morfar, Per Heggedal. Han er det jeg vil kalle en hverdagshelt av rang. «Moffa», som jeg også kaller han, er ekte vare. Han lever det han sier og er ærlig med livet.

Morfar er en vanlig mann, men gjennom disse tingene peker han på Jesus med livet sitt

Han er nok  det folk flest vil kalle en vanlig mann med godt humør. Han er pappa, ektemann, morfar, fotballidiot og gikk nylig av med pensjon etter å ha jobbet som frisør i 56 år. Han har klippet 250 000 hoder. Det er 250 000 samtaler. Og morfar er god å snakke med. Han lytter, og er en mann av kloke ord. Følgende livsvisdom har han delt med meg:

– Vær deg selv
– Vær positiv
– Be over alle ting

Morfar er en vanlig mann, men gjennom disse tingene, så peker han på Jesus med livet sitt. Det er til stor inspirasjon for meg, og oppmuntrer meg til å ta de samme valgene for livet mitt.

Det kommer ikke helt av seg selv; man må velge det. Gud har skapt deg til å være den du er. Han har med hensikt gitt deg dine naturlige evner og din unike personlighet.

Det er knyttet mange løfter til bønn, og det er en stor gave i livet

Videre står det  i Filipperne 4,4: «Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere». Morfar har vist meg at en kan være positiv og glede seg over ting i livet, til tross for at man har det tøft. Gleden over å få være Guds barn er alltid der, kanskje spesielt i motgang. For å kunne greie å ta de to valgene overfor er man avhengig av det siste; legg det i Guds hender.

«Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.» (Fil 4,6-7).

Det er knyttet  mange løfter til bønn, og det er en stor gave i livet. Det å kunne ha en dialog med Gud gjennom dagen; både før, i og etter situasjoner er veldig godt.

Gud er god, og det har du vist meg, Moffa! #takknemlig

Foto: Privat