Nils Kåres julefavoritter

Nils Kåres julefavoritter

Tysk kalendersjokolade. "Æsj!", sier kanskje du. "Ja, takk!", sier Nils Kåre. Les mer om hans andre (sære) julefavoritter her.

Våre favoritter

I en serie frem til julaften presenterer vi hele redaksjonens julefavoritter. Vi har også fått med oss noen venner på laget. Gled dere!

Nils Kåre er journalist i iTro.no og jobber også som lederutviklingskonsulent i NLM ung.

Julebibelvers: ”For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder.Han har fått navnet Underfull rådgiver, Veldig Gud, Evig far, Fredsfyrste.” (Jes 9,6). Dette ble skrevet av profeten Jesaja mange hundre år før Jesus ble født, og jeg synes det er spennende å se at det som skjer i Bibelen henger sammen. Det er en rød tråd og denne røde tråden er Jesus – som også er hovedpersonen i jula. 

Favorittjulesang: ”Fangens julekveld” – Garness 

Dette julediktet ble skrevet av en innsatt i et norsk fengsel, med en nydelig melodi laget av Garness. Han får fram den store kontrasten mellom barndommens julekvelder og en julekveld tilbragt i en fengselscelle.

Favorittjulefilm: ”It’s a wonderful life”

Hvis du tåler ganske gamle filmer som går ganske sakte er det ingen over og ingen ved siden av. Gir deg lyst til å bli et bedre menneske, men også å ødelegge litt for onde kapitalister du møter på din vei.

Favoritterjule-YouTube-klipp: ”Det himmelske englekoret”

At englene var ivrige etter å synge budskapet om at Jesus var født, kommer tydelig frem i Bibelen. Men at én enkeltengel i koret følte ansvaret for å ta hele englekorets ansvar på sine egne skuldre, og kuppet hele fremføringen, til både Josefs og medenglenes forbauselse, er noe de bibelske forfatterne må ha glemt da skrev ned evangeliene…

Favoritt-TV-adventskalender: Nissene på låven 

Akkurat den parodien på realityshows og tv-julekalendre verden trengte i år 2001 – og den holder fortsatt en høy kvalitet 14 år etter. 

https://www.youtube.com/watch?v=r-I3BBtKt3Y

Sjokoladeadventskalender:

Så billig som mulig, med så plastikksmakende, så tysk sjokolade som mulig, og med så rare julemotiver på sjokoladebitene som mulig (ingenting får meg i julestemning som et propellfly, en stol, et lokomotiv og en litt morsk ugle som sjeler).

Favorittjulealbum: Klarte ikke bestemme meg

Min topp 3-liste over julealbum er Bugge Wesseltoft – It’s Snowing On My Piano, Mosaic – Vår Sjeleskatt og Nat King Cole – The Christmas Song.

John Olav Selstø

Våre favoritter

I en serie frem til julaften presenterer vi hele redaksjonens julefavoritter. Vi har også fått med oss noen venner på laget. Gled dere!

Nils Kåre er journalist i iTro.no og jobber også som lederutviklingskonsulent i NLM ung.