Odd Inges julefavoritter

Odd Inges julefavoritter

Kakemenn fra Vennesla, brun julebrus og mektige tekster. Odd Inge er klar for julefeiring.

Våre favoritter

I en serie frem til julaften presenterer vi hele redaksjonens julefavoritter. Vi har også fått med oss noen venner på laget. Gled dere!

Favorittjulesang: Mitt hjerte alltid vanker

Jeg synes salmen på en fantastisk måte binder sammen det store og uforståelige med at Gud ble menneske (Under uten like, Hvor kan jeg vel forstå, At Gud av himmerike, I stallen ligge må!), med den nære og personligetroen på Jesus. Det mystiske i troen blir skildret på en fantastisk måte (Akk kom, jeg opp vil lukke, Mitt hjerte og mitt sinn, og full av lengsel sukke: Kom Jesus, dog herinn!). Den fanger opp det spørsmålet om hvorfor Gud kom som en liten baby da han først skulle gjeste jorden, samtidig som konklusjonen er så stor og voldsom at det nesten bare er så vidt man våger å synge den (Jeg gjerne palmegrene, Vil om din krybbe strø, For deg, for deg alene, Jeg leve vil og dø).

Julebibelvers: Lukas 2,10

Engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket». Fravær av frykt og tilstedeværelse av glede. Det er en veldig fin kombinasjon! En kombinasjon jeg håper får prege troen og livet mitt i enda større grad.

Neste vers utdyper med at I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren.

Det var budskapet gjeterne fikk av englene på marken da de skulle varsle om at Jesus var født. Det er budskapet også til deg og meg i dag.

Ikke frykt, og en stor glede. En fantastisk kombinasjon.

Julebrus:

Jeg anerkjenner kun to varianter, det er CBs julebrus og Sørlands julebrus. Resten er enten rødbrus, champagnebrus eller barnebrus hvor man har klistret på en merkelapp hvor det uforskammet nok står julebrus. Uforskammet og uhørt!

Julekake:

I Vennesla har vi to bakerier (Liebermann og Moseids bakeri). De lager fantastiske kakemenn, som smaker utrolig mye bedre enn de som blir laget på bakeriene i byen (Kristiansand). Når du kombinerer disse med en av de to nevnte julebrusene over her, så blir det en julekombinasjon som overgår det meste annet. Rett og slett fantastisk, og egentlig burde juleturister fra hele Norge valfarte til Vennesla for å ta del i denne lokale perlen.

John Olav Selstø

Våre favoritter

I en serie frem til julaften presenterer vi hele redaksjonens julefavoritter. Vi har også fått med oss noen venner på laget. Gled dere!