Stjernen på himmelen

Stjernen på himmelen

Hvis himmelaktiviteten de hadde observert stemte, ville de tre indiske forskerne snart være vitne til det største de noen gang skulle oppleve!

Juleevangeliet anno 2014

Hvordan hadde juleevangeliet vært hvis Jesus ble født i Norge i dag? Denne julen har vi en serie på iTro hvor vi gjenforteller juleevangeliet som om det skulle vært i dagens samfunn. Dette er tredje artikkel i serien.

De hadde både dobbel- og trippelsjekka. Og alle tre hadde kommet frem til det samme: Noe var unormalt med stjerneaktiviteten over Oslo, hovedstaden i det lille landet Norge! Og stjerneaktivitet, det hadde de greie på. Kanskje bedre enn noen andre.

De slet likevel med å klare å tro på at det. Kunne det være noe i de gamle sagnene, tross alt? Om kongesønnen som skulle bli født? Vel, tegnene stemte hvert fall på en prikk, så det var ingen av de to andre som protesterte da teamlederen foreslo at de skulle pakke med seg det de trengte og sette nesa mot flyplassen. Når man først har en privatjet, er det jo tross alt for dumt å ikke benytte seg av den i en situasjon som denne.

Tenk om det faktisk stemte, det de hadde observert på stjernehimmelen

Selv om det var en lang tur fra New Dehli til Oslo, regnet de ikke med å få noe søvn på flyet. Og de hadde for så vidt nok å snakke om underveis uansett. Tenk om det kunne være stemme?

Sist de hadde vært så spente var også i forbindelse med en tur til Norden. Det var da de skulle motta Nobelprisen i fysikk for sin fremragende forskning på stjernehimmelen. Men denne gangen var de om mulig enda mer spent. Tenk om det faktisk stemte, det de hadde observert på stjernehimmelen. I så fall ville dette være mye viktigere enn den forrige turen deres!

De hadde selvsagt pakket med seg gaver i tillegg til finstasen. Hvis de faktisk skulle få treffe denne kongesønnen skulle det tatt seg bra ut å komme uten gaver! De tenkte de ville gi ham det fineste og mest verdifulle de hadde.

Derfor ville de gi ham aksjer i selskapet deres, prisen på dem hadde jo skutt i været etter at de fikk Nobelprisen. I tillegg hadde de kjøpt med seg den siste iPad-utgaven, og lastet ned Bibel-appen fra YouVersion. Det måtte jo være midt i blinken! Og til sist hadde de med seg mye godt og verdifullt krydder, India er jo tross alt fortsatt kryddernasjon nummer én!

Stjernen stemte med informasjonen de fikk fra satellittene sine til laboratoriet i New Dehli

Vel fremme på Gardermoen ba de taxien sette kursen mot slottet. De tenkte at det sikkert måtte være der en kongesønn måtte bli født? Overraskelsen ble derfor stor da de etter hvert forstod at det ikke var der han lå. Det var selvsagt litt forvirrende, og de måtte be sjåføren taste inn en ny destinasjon på GPS’en.

Men en ting som hvert fall var tydelig for dem var stjernen på himmelen. Den stemte på helt overens med informasjonen de hadde fått fra satellittene sine til laboratoriet i New Dehli. De hadde skiftet på seg finstasen på flyet, og hadde gavene klare mens de gikk mot døren til stedet der kongesønnen lå. Alle tre var nå sikre på at de straks skulle være vitne til det største de noen gang kom til å oppleve.

Juleevangeliet anno 2014

Hvordan hadde juleevangeliet vært hvis Jesus ble født i Norge i dag? Denne julen har vi en serie på iTro hvor vi gjenforteller juleevangeliet som om det skulle vært i dagens samfunn. Dette er tredje artikkel i serien.