La oss ikke nøye oss med at menneskene som kommer til menighetene våre føler seg inkludert – la oss være kirke

La oss ikke nøye oss med at menneskene som kommer til menighetene våre føler seg inkludert - la oss være kirke

Dersom menigheten er mer enn et sted der du møter kule folk og henger, går inkludering dypere enn å legge til rette for at folk finner seg en gjeng under velkomstuka.

Tema

Temaet på iTro i september er «Sett».

Høsten har startet for fullt, velkomstukene i menighetene er over. Hvordan skal vi få folk til å bli i menigheten, er kanskje spørsmålet. Har vi klart å ta i mot og bli kjent med nye mennesker på en god måte?

Er inkludering noe vi virkelig ønsker å være gode på, eller noe vi sier vi bryr oss om men satser på at skal skje av seg selv?

Mer enn smalltalk

Velkomstuker og happenings er konge! Vi skal ikke snakke det ned, jeg er faktisk gift med en jeg møtte under et bli-kjent-arrangement! Det er også viktig at denne typen low key arrangementer er tilgjengelige, og kanskje oftere enn kun den første uken i et nytt skoleår.

Men dersom kirken er mer enn et sted der du møter kule folk og henger, går denne inkluderingen dypere enn å legge til rette for at folk finner seg en gjeng under velkomstuka.

Vi er kirken

Pastorer eller ungdomsledere kan legge strategier og vertskapsteamet kan dele ut kaffe til den store gullmedaljen, og dette er viktig – men til slutt er det vi som går i menighetene som er menigheten. Derfor er det også mye jeg kan gjøre for at mennesker i min menighet skal ha det kjekt, oppleve omsorg og tørre å ta nye steg i troen. Det betyr ingenting om de har gått der i tre uker eller i tre år, alle trenger å være en del av felleskapet. For la oss være litt ærlige – det er ikke bare de som akkurat har begynt å gå i en ny menighet som har behov for å bli kjent med flere og få dypere vennskap med sine brødre og søstre i troen.

Dette er like mye en huskeliste til meg selv

Ikke dra hjem!

Du kjenner situasjonen. Du rakk ikke å avtale med noen på forhånd og tenkte du skulle finne vennene dine etter møtet, men nå står du her, velsignelsen er ferdig lyst – men vennene dine er tydeligvis ikke å finne. Samme om du kjenner mange eller få, ikke dra hjem med en gang! Enkelt, men vanskelig.

Engasjer deg

Å engasjere seg i en tjeneste gir mulighet til å bli kjent med nye mennesker mens man bidrar til felleskapet. Hva man gjør er ikke så viktig. Men å være med, og gjøre en kokret oppgave gir tilhørighet og konkretiserer det å være en del av menigheten.

Bli med i en smågruppe

Gjennom en smågruppe har man stor mulighet for å bli bedre kjent med både nye mennesker, og Jesus. Hvis gjengen har blitt ganske satt, og de som er i smågruppa di har vært dine beste venner siden dere gikk på bibelskole sammen – er det kanskje på tide å spre seg litt og bli med i nye grupper.

Tør å gå til forbønn

Det er kraft i bønn. Aller mest fordi Gud alltid hører, men også fordi bønn bygger felleskap. Vi kan bære hverandre i bønn. De man ber for, får man omsorg for – er det mange som sier. Be for og sammen med menigheten din.

Send en melding

Har du ikke sett den nye jenta i smågruppen din på møte på en stund? Eller har du prata med en fyr som du gjerne skulle ha blitt bedre kjent med? Send en melding. Tør å spørre om folk har det vanskelig, og våg å selv være ærlig om livet. Sats litt, nære vennskap må bygges.

Kjøp en bolle

Det trenger absolutt ikke å være en bolle, men det å kjøpe noe smått i kafeen til en venn (ny eller gammel) er også noe som er med å bygge felleskap.

 

Disse tipsene er egentlig ikke så revolusjonerende – de forteller hva en kirke er. Menigheten er sosial, ja, men menigheten er også Guds familie her i verden. Når du bruker tid i menigheten din, vil du selv bygge nære relasjoner som vil hjelpe å bli bedre kjent med Gud. Det som er så fint er at det til syvende og sist er akkurat dette som gjør at man er i stand til å ta i mot nye på en god måte. Da skjer det faktisk av seg selv.

La oss ikke nøye oss med at menneskene som kommer til menighetene våre føler seg inkludert. La oss være i felleskap og være kirke.

Tema

Temaet på iTro i september er «Sett».